„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az AZL Architects által tervezett kápolna félig átlátszó falakkal és pillangótetővel rendelkezik

A kínai AZL Architects stúdió Nanjing Wanjing Garden Chapel-t a Nanjing városában található Wanjing Garden parkban lévő folyóparti helyszínre tervezte, ahol esküvőknek és más vallási szertartásoknak ad otthont.

Az épület legszembetűnőbb jellemzője a profilja – a tipikus pillangótető egy változata, egy fordított szerkezet, amely inkább a szélein emelkedik, mint a közepén. Sötét zsindelyek borítják ezt a tetőt, amely visszahajlik önmagára, így a négyzet alakú épület két sarkát élesen felfelé, kettőt pedig lefelé dőlőre alakítja.

A nyugati homlokzat 12 méteres csúcsán egy kereszt áll, míg egy második, a mélyedésbe illeszkedő, alacsonyan elhelyezkedő nyeregtető az alatta lévő templomteremnek ad magasságot. A tető alatt a kétrétegű homlokzat tömör fehér falakból áll, amelyeket egy félig átlátszó faburkolat mögé árnyékolnak.

A fából készült vékony szelvények szabályos időközönként U alakú fémkonzolokkal kapcsolódnak egymáshoz, így alkotva a külső héjat. A keret a kápolna külsejét körbeölelő, a vízre és a kertekre néző sétányt zárja körül.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Fehér, átlátszatlan falak zárják körül a templomtermet a faszerkezeten belül. A belső térfogat minden egyes sarkába vágott ékek, amelyeket ugyanazzal a fakerettel töltenek ki, négy tornácot és a templomterem bejáratait hozzák létre. A szögletes tornácok nyolcszögletű alaprajzot adnak a templomcsarnoknak a négyzet alakú közlekedőn belül.

Az épület külső természetes színvilágával ellentétben a belső térben fehér felületek és bútorok találhatók. A reflektorok az ereszbe vannak szögelve, ahol az épület összes tengelye találkozik, hogy hangsúlyozzák a tér magasságát. A másodlagos tető gerincén átvágott szelet felé is mutatnak, amely egy tetőablakot hoz létre.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb