„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Kedvezményes lakáshitel Romániában többszáz-milliárd forint értékben, hogy csinálják?

Magyarországon gyakorlatilag teljesen ellehetelenítette a mostani és az előző kormány a lakásvásárlási és családi ház építési hiteleket. Egyrészről már nem lehet devizában hitelt kapni, másrészről megszüntették a szocpolt, valamint eltörölték az energiatakarékos lakásokra, házakra igényelhető támogatást.

Romániában ennek ellenére példamutató módon a kormány úgy döntött, hogy attól még, hogy válság van házaknak épülnie kell és a fiatalokat támogatni kell.

Igaz ez volt kiolvasható itthon is, mint fő pillér a kormányprogramból, de ez a megválasztás után itthon elillant.

Naponta rengeteg levelet kapunk fiataloktól, hogy segítsünk, hogy tudnak elindulni az életben egy új házépítés esetén. Sokan azért írnak, hogy nem tudják fizetni a hitelt és nem kapnak segítséget, pedig a deviza-forint változásait nem a kis emberek okozták. Van akiknél beteg lett, vagy elhalálozott a családfentartó és azért nem tudnak fizetni. A lényeg, hogy ma Magyarországon semmilyen megoldás nincs arra, hogy családi ház építésnél a kormány segítséget nyújtson a fiataloknak, de arra sincs megoldás, hogy mi lesz az eladósodott emerekkel.

 

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében nem kapott választ az előzőekben leírt kérdésekre az ország.

Hogy lehet, hogy Romániában az állam tudja támogatni a fiatalokat új lakás vásárlásában vagy új családi ház építésénél. Romániában még talán a mienknél is hatalmasabb ingatlan válság volt megfigyelhető az elmúlt 3 évben. Néhol az ingatlanok a félár alá estek vissza. Ennek ellenére az állam odaáll és segít!!!

A fiatalok lakásvásárlását elősegítő Első otthon kormányprogram keretében elsősorban a kétszobás ingatlanok felfutására számítanak, ezek ára fér bele ugyanis a kedvezményesen igényelhető hitelkeretbe. Mivel a kormány idén mindössze 200 millió euró értékben vállal garanciát a program keretében ingatlant vásárlók kedvezményes hiteleire, az igénylések száma a következő időszakban várhatóan megugrik, sokan attól tartanak ugyanis, hogy a bankok rendelkezésére álló keret hamar elapad.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A vásárlók használt lakás vásárlásakor legfeljebb 60 ezer eurót, új és épülő ingatlanok esetében 70-75 ezer eurót igényelhetnek a programban részt vevő pénzintézetektől kedvező kamattal, állami garanciavállalás mellett. A euróalapú hitelek kamatát az EURIBOR háromhavi átlagában állapítják meg, amire a bankok évente legfeljebb négy százalékot számolhatnak fel.

A Lej alapú hitel esetében a kamatot a ROBOR háromhavi átlaga és legfeljebb 2,5 százalék adja.

Romániában az Első otthon program  keretében 2009 és 2010 között 1,7 milliárd eurót szánt, 2010-ben 20 ezer személy részesült kedvezményes hitelben, átlagosan 41 ezer euró értékben. Az átlagot alapul véve a 200 millió eurós kormánygarancia idén további 4,9 ezer lakás vásárlását teszi lehetővé, a kormány ugyanakkor azt ígéri, júliusban az igényeknek megfelelően újabb forrásokat szabadít fel programjához.

Jól olvasták Kedves olvasók! Románia 2 év alatt 459 milliárd forintnak megfelelő támogatást adott a fiatal családi házat és lakást vásárlók számára

Az pedig egyszerűen hihetetlen minden Magyar számára, hogy-hogy lehet nemzeti fizetőeszközben 2,5% kamattal pénzt kapni, mert erre Magyarország újkori történelmében soha nem volt példa.

Jó lenne választ kapni, hogy mi lehet az oka, hogy Magyarországon a forinthitel miértkétszer drágább, mint Romániában a Lej hitel.

Sajnos a lesz Szocpol vagy nem lesz Szocpol kérdésünkre még nem kaptunk választ az illetékesektől.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb