„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Otthonok, ahol a félemeletek maximalizálják a hasznos teret

A félemeletek, amelyeket az alsó szint és a mennyezet közötti köztes szintként használnak, képesek a bruttó belső alapterület növelésére a plusz belmagasság kihasználásával.

Ezek a magasított szintek további teret kínálnak a legkülönbözőbb terek – többek között hálószobák, otthoni irodák és olvasóterek – elhelyezésére. Ez a gyűjtemény bemutatja, hogyan lehet a félemeleteket kreatív megoldásként használni az alapterület maximalizálására és dinamikus otthoni elrendezések létrehozására:

A fent látható képeken a kanadai Hickson Residence Montreal déli partján található ez az 1980-as években épült ház, amelyet a helyi Ménard Dworkind stúdió újított fel, és lekerekített vakolat részletekkel és terrakotta kandallóval rendelkezik. A stúdió egy szoborszerű félemeletet épített az 520 négyzetméteres otthonhoz, amely a hálószobáknak, fürdőszobáknak és egy irodának ad otthont, amely az alatta lévő, dupla magasságú nappalira néz.

A fenti projekt, a mexikói fenyőerdőben található Casa Alférez, Ludwig Godefroy brutalista nyaralóháza, melyet betonfalak, beépített bútorok és fapadló határozza meg. Az öt félszintből álló, dupla magasságú terek köré szervezett otthon kompakt elrendezése stratégiai szempontból úgy lett megtervezve, hogy a magasságot a szélességgel szemben előnyben részesítse.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az ecuadori Horno de Pan projektet az ERDC Arquitectos és a Taller General tégla és üveg felhasználásával építették meg ezt a Quitóban található boltíves tetővel rendelkező otthont, amely nyitott félemeletet tartalmaz. Három szintre osztva a legalsó szinten nappali és konyhai részek találhatók, míg a felső szinteken bejárat, fürdőszoba, hálószobák és stúdió található.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb