„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Éjjeliszekrény a könyvek szerelmeseinek

A könyvek szerelmesei tudják, milyen nehéz lehet elég helyet találni az összes kedvenc kötet tárolására. Egy ötletes bútortervező egy zseniális éjjeliszekrényt készített a könyvolvasóknak, amely nemcsak egy egész könyvgyűjteménynek ad tárolóhelyet, hanem egy “wow” faktort is hozzáad a koncepcióhoz.

Deniz Aktay német tervező fogott egy henger alakú, fából készült éjjeliszekrényt, és az egyik oldalába mély, “J” alakú vájatot hozott létre. Ezzel létrejött a “Bookgroove” – amely elég nagy ahhoz, hogy nagyjából két tucat közepes méretű könyv férjen el benne. A vizuális hatás játékos, a könyvgerincek színe kontrasztban áll a világos faanyag semleges tónusával. És még mindig funkcionális, mint egy éjjeliszekrény, hiszen bőven van hely a szemüveg, a távirányító vagy egy csésze kávé letételére (bár nem mindenkinek tetszik az ötlet, hogy folyadékot helyezzen kedvenc olvasmányai fölé).

A Bookgroove nem az első kitérője a könyvespolc-bútorok birodalmába. Az Aktay “Booknest” egy függőleges polc mandula alakú nyílással, melybe a felhasználók úgy tölthetnek meg számos könyvvel, mint ahogyan egy mókus a fa odvába dugja az élelmét. Hasonlóképpen, a “Plot Twist” egy régi 90-es évekbeli CD-tároló torony torzított változatára hasonlít:

Mielőtt felfedezte volna szenvedélyét a bútortervezés iránt, Aktay építészetet és várostervezést tanult a stuttgarti egyetemen. Miután egy ideig építészként dolgozott, szabadidejében saját bútorokat kezdett készíteni, sőt, több bútortervezési versenyen is indult. “Minél inkább a bútorok és tárgyak tervezésére koncentráltam, annál nagyobb lett a lelkesedésem” – írja Behance-profilján.

Ez a lelkesedés végül főállású munkává vált számára, és mostanra már közel 100 különböző projektet tett közzé a Behance-on. Szavaival élve: “Idővel rájöttem, hogy a jó tervezés azt jelenti, hogy… megtalálom a megfelelő harmóniát az arányok, az anyagok és a funkcionalitás között. Ez együtt jár az egyszerűség, az eredetiség, az elemek megfelelő illesztése, a részletezés és a felhasznált anyagok megfelelő használata iránti igényemmel. Mindezeket a szempontokat figyelembe véve egy új darab megtervezése minden alkalommal érdekes kihívás.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Bár a Bookgroove újszerű koncepció, a tervezőnek egy még megválaszolatlan aggálya, hogy a betét alján és ívén lévő könyvek idővel eldeformálódnak-e, vagy hogy az alján lévő könyvek akár egyenként is eltávolíthatók-e. De lehet, hogy ez nem a lényeg, és a forma a funkciót hivatott felülmúlni ebben a lenyűgöző kialakításban. Minden bizonnyal figyelemfelkeltő darab, amit az Aktay Instagram-kezelőjének több mint 120 000 lájkja is bizonyít.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb