„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Hat ipari siló szokatlan otthonokként és közterekként

A norvégiai Kunstsilo művészeti galéria múlt heti megnyitását követően hat olyan ipari silót mutatunk be, amelyeket adaptív módon újrahasznosítottak szerte a világon.

Az olyan anyagok tárolására használt silószerkezetek, mint a gabona vagy a szén, általában robusztus, betonból vagy fémből készült toronyszerű formákkal készülnek. Azonban ezeket a haszonelvű épületeket az építészek az adaptív újrahasználati projektek alapjaként is felkarolják, és sok épületet szokatlan otthonokká és kulturális terekké alakítanak át.

Kunstsilo, Norvégiában, a Mestres Wåge Arquitectes, a BAX és a Mendoza Partida által

A Kristiansandban található 30 összekapcsolt siló belsejét kivájták, hogy létrehozzák a Kunstsilo szobrászati átriumát, a galériát, amely a világ legnagyobb modern skandináv művészeti magángyűjteményét tartalmazza. A gabona tárolására használt durva betonépítmény maradványait szabadon hagyják, hogy szándékosan szembeállítsák a környező galériák letisztult, letisztult felületét.

Zeitz MOCAA, Dél-Afrikában, a Heatherwick Studio által

Fokváros vízpartján Thomas Heatherwick brit tervező stúdiója gabonasilót alakított át, létrehozva a Zeitz MOCAA-t – Dél-Afrika legnagyobb művészeti múzeumát. A szerkezetet úgy alakították ki, hogy egy 80 galériából álló hálózatot hozzon létre, de központi eleme egy hatalmas előcsarnok, amelyet a stúdió egyetlen szemcse formájára épít, és amelyet Heatherwick “boltozatos katedrálisként” jellemez.

MKM Museum Küppersmühle, Németországban, a Herzog & de Meuron által

A Herzog & de Meuron által a duisburgi MKM Museum Küppersmühle bővítményébe beépített acél tárolószerkezetek közötti réseket hidak fedik át. A Herzog & de Meuron célja az volt, hogy a silókat “ipari műemlékként” ünnepelje, és a stúdió megkoronázta őket a nagyközönség számára kialakított galériával.

Zwarte Silo, Hollandiában, a Wenink Holtkamp Architecten által

Ez a deventeri élelmiszerpiac egy raktárépületben található, amely a 20. század elejére nyúlik vissza. A Wenink Holtkamp Architecten célja az volt, hogy az 1990-es évek óta üresen álló épületet újra a város nevezetességévé tegye. A magas mennyezetű belső terét a főétkezővé alakították át, masszív betonszerkezetét csupaszra hagyták, és fabútorokkal és puha bútorokkal párosították.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

The Silo, Dániában, a Cobe által

A Cobe építészeti stúdió 38 egyéni lakóegységet fogadott el ebben a koppenhágai gabonasilóban. A belső tereket a tapintható betonszerkezet élénkíti, amelyet sok helyen szabadon hagytak a nyers ipari hangulat érdekében, míg a külső modernebb átalakítást kapott, szögletes horganyzott acél panelekkel burkolva.

Silo Living, Hollandiában, Stella van Beers által

Stella van Beers tervező egy régi silót használt egy lakóprojekt létrehozásához – bár lényegesen kisebb léptékű, mint a korábbi projektet. A játékosan Silo Living névre keresztelt, hét méter magas mezőgazdasági építmény egy mikroházat tartalmaz, fölötte nappalival és hálózónával.

A projekt célja az volt, hogy új felhasználási módokat ösztönözzenek ezekre a használaton kívüli szerkezetekre, amelyek könnyen beszerezhetők Hollandiában, de ártalmatlanításuk költséges és nehezen újrahasznosítható.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb