„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Studio North fa paravánt ad a calgaryi rezidenciához

A Studio North kanadai építészeti cég egy fa paravánt tekert egy kanyargós folyó melletti calgaryi ház ívelt sarkai és konzoljai köré. 

A Studio North 2023 végén fejezte be a 420 négyzetméteres rezidenciát Elbow House néven, egy 748 négyzetméteres, ék alakú ingatlanon, az Elbow River partján.

A környező érett fák és a folyóparti napfény fényében a ház “éles vonalakkal és letisztult geometriával komponált külsővel mutatkozik meg, amely gyengéd jelenlétet hoz az otthonba”. A sztereotómikus földszint szürke téglából épült, lábazatszerű alapot képezve a könnyű faburkolatú felső szintnek.

Fent egy könnyű, ritmikus paraván öleli körbe az egész szintet – apró függőleges elemei finom kerettel állnak ki a homlokzatból. Ez élénkíti a homlokzatot változó fény- és árnyékszűrőkkel, míg a gondosan elhelyezett nyílások és tetőablakok megvilágítják a belső teret.

Külsőleg a szerkezet tömege “az intimitás védett pillanatait” teremti meg, a második emelet konzolos részei pedig kilátást nyújtanak a környező folyó völgyére. A központi konyhában egy hatalmas kősziget fogadja őket vízesés pulttal, amelyet egy könnyű fa-üveg lépcsősor követ.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A többi földszinti közösségi terek világosak és szellősek, 10 méteres mennyezettel és üvegezéssel a keleti és déli falakon. A nappalit letisztult vonalak és lágy részletek határozzák meg. Az emeleten az elsődleges hálószoba kinyúlik a környező tájba, három oldalról fényt hozva a nagy ablakokon keresztül, és üdvözli a napkeltét és a naplementét. Eközben a saját fürdőszoba természetes kő díszítései és mázas csempéi a tetőablakon keresztül úsznak meg fényben.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb