„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Elkészült Theaster Gates Serpentine Pavilion 2022 alkotása: The Black Chapel

A cikk előzménye: Theaster Gates chicagói művész bemutatja a 2022-es Serpentine Pavilon terveit

A Black Chapel projektje számos olyan építészeti tipológiából merít ihletet, amelyek a művész gyakorlatának alapját képezik. A szerkezet utal az angliai Stoke-on-Trent palackkemencéire, az Egyesült Államok nyugati részén található méhkaptár-kemencékre, a San Pietro-i és a római tempiettókra, valamint az olyan hagyományos afrikai épületszerkezetekre, mint a kameruni Musgum vályogkunyhók és az ugandai Kampala Kasabi sírkamrái.

A texasi Houstonban található Rothko-kápolna transzcendentális környezetéhez vonzódik, ezért Gates új kátrányfestmény-sorozatot készített, kifejezetten a Black Chapel számára. Elhatározta, hogy olyan teret hoz létre, amely tükrözi a művész keze nyomát és érzékenységét; hét tábla lóg a belső szerkezetről. Ezekben a művekben Gates tiszteleg apja tetőfedő mestersége előtt, és tetőfedő stratégiákat és fáklyás leöntést használ, amelyhez nyílt lángra van szükség, hogy felmelegítse az anyagot és rögzítse azt a felületre.

A szerkezet bejárata mellett egy működő bronz harang áll majd, amelyet a Chicago South Side-on egykoron álló, nevezetes katolikus templomból, a Szent Lőrincből mentettek ki. A történelmi harang a városi közösségekben az összejövetelekre és a spirituális közösségre szolgáló terek eltűnését hangsúlyozza, és a nyári események során gyülekezésre, gyülekezésre és elmélkedésre hív.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb