„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Adaptív újrafelhasználás: volt cukorgyárból lett ipari/minimalista stílusú rendezvényterem

Az 500 négyzetméteres egykori kristálycukor-raktárcsarnok, amelyet ma “Bonbon Town”-nak neveznek, a volt ‘Yu Lan cukorgyár‘ területén található, a kínai Zhangzhou egyik feltörekvő ipari negyedében. A helyi guó bàn ér építészei azzal a feladattal lettek megbízva, hogy a sötét raktárépületet elegendő napfénnyel rendelkező rendezvényhelyszínné alakítsák át, akik egy sor kurátori fehér térfogatot helyeztek el a térben, amelyek visszaverik a fényt, és helyet biztosítanak az új programkövetelmények teljesítéséhez.

Az egyszerű fehér térfogatok a meglévő tetőgerendákkal szemben helyezkednek el. Az új szerkezeti elemek szándékosan ütköznek és keresztezik a meglévő szerkezetet, ugyanakkor tiszteletben tartják az eredeti tetőszerkezet beállítását. Egy újonnan beillesztett híd, amely irodahelyiségeknek ad otthont, nyúlik át a csarnokon, a fennmaradó területet rendezvénytérré, kávézóvá és bisztróterületté zónázva.

A kávézóban egy 10 méter hosszú, hullámosított rozsdamentes acélba burkolt bárblokk fogadja a vendégeket. A második szinten, a bár és a konyhai rész felett egy buja, fedett kerti társalgóból kiváló kilátás nyílik a fő térre. Itt, az íves fal mögött rejtve egy teaszoba található az ügyfél privát használatára. A teaszoba falán lévő keskeny vízszintes nyílás diszkrét kilátást biztosít a főterembe. Az íves fal mögött három tetőablakon keresztül jut be a napfény. Az ívelt fal külső oldala médiavetítések vásznaként szolgál.

A guò bàn er a Zhangzhou forró és párás nyaraival szemben a hagyományos légkondicionáló használata nélkül, személyre szabott passzív hűtési stratégiát dolgozott ki a bőséges fő tér számára. Az eredeti fa forgóablakok mintájára kialakított új, nagyméretű nyílások újfajta átjárhatóságot biztosítanak az épületnek, és lehetővé teszik a természetes szellőzést. A tetőablakok tetején elhelyezett nagyméretű ventilátorok folyamatosan elszívják a forró levegőt, így alacsony sebességű légáramlás jön létre a létesítményben, ami természetes hűtést biztosít, és a további mennyezeti ventilátorok támogatják az állandó légáramlást. A meglévő téglafalakba épített több hosszú függőleges nyílás folyamatos szellőzést biztosít arra az esetre, ha a túlméretezett ablakoknak egy esős napon zárva kell maradniuk.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A “Bonbon Town” csarnok válaszfalak és közös terek nélkül egy egybefüggő térként működik, így a privát partiknak kizárólagos, zavartalan figyelmet és összpontosítást biztosít. A terem üres vászon zónák és egyénre szabott összejöveteli terek keverékét kínálja. Az egész napos rendezvények során az emlékezetes és egyedi szünetek kerülnek a középpontba, hogy fényképezési lehetőségekké és a közösségi médiára érdemes pillanatokká váljanak.

Az épület meglévő bájának megőrzése a restaurálás helyett létfontosságú volt az új épülettömegek beillesztésének koncepciója szempontjából, amelyek egyértelműen megkülönböztetik magukat, miközben térbeli variációkat adnak az egykori raktárcsarnokhoz.

Forrás: www.archdaily.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb