„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A puha szilícium-dioxid anyag elmossa a határt az üveg és a textil között

Sarah Roseman formatervező az egyetemi diplomájának záróprojektjeként egy teljesen újfajta művészeti formát hozott létre: az üveg és a textil fúzióját.

A kanadai tervező közel egy évet töltött azzal, hogy innovatív és fenntartható alternatívákat kutatott az üvegipar számára. Kísérletezett az üvegszállal is (egy olyan anyaggal, amelyet hagyományosan kompozitként használnak öntött műanyaggal különböző alkalmazásokhoz), mégpedig úgy, hogy egy kemence ultra-magas hőfokán megolvasztotta azt. Ahogy az üveg elérte a lágy állapotot, Roseman bonyolult formákká és mintázatokká manipulálta, beleértve a rácsokat, a csipkéket és a méhsejteket- Azzal játszott, hogy hagyta, hogy az üveg különböző pozíciókban csöpögjön és összecsapódjon, mielőtt a darabokat összeolvasztotta volna.

“Az így kapott anyag az üveg olvadásának mozgását mutatja, és meglepő tapinthatóságot hordoz, amely új módon mutatja be a textilt” – magyarázza Roseman, aki nemrég végzett a hollandiai Design Academy Eindhovenben. “Ez az üvegmunkatechnika párbeszédet folytat a textil és a kemence között, mivel a folyamat mindkét része beállítható a különböző eredmények elérése érdekében. Az üveggel való ilyen bonyolult munka szépsége abban rejlik, hogy az olvadó anyagot a levegőben fogva láthatjuk, és olyan anyagot hozhatunk létre, amely úgy tűnhet, mintha az időben lebegne”.

A Dutch Design Week 2021-re benyújtott projektjével Roseman egy kollekciót készített, kiemelve a “Soft Silica” anyagának számos lehetséges variációját. Az egyik csavart darab meggyőzően úgy néz ki, mintha fonott zsinórból és rugalmas hálós szövetből készült volna, míg egy másik az orvosi géz apró mintázatát utánozza.

“A kihívások a kötési folyamat és a kemence közötti párbeszédben rejlenek, mivel mindkettő befolyásolja a végeredményt” – jegyzi meg Roseman, hozzátéve, hogy “a kutatásom során megtanultam mindkét szemszögből gondolkodni az optimális eredmény elérése érdekében”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A művész áttetsző zsályazöld faliszőnyegei és szobrászi kézimunkái egyike voltak a tavalyi holland formatervezési héten az Isola Talent Factory kiállítás részeként bemutatott 60 projektnek. Az élvonalbeli esemény minden évben betekintést nyújt “a jövő designjába és a design jövőjébe”, hangsúlyt fektetve az innovációra, a kísérletezésre és a kereszteződésekre. Az olyan új, fiatal tehetségek, mint Roseman, különösen keresettek a Dutch Design Week rendezvényen.

Roseman lágy szilícium-dioxidjának egyik izgalmas alkalmazása az, hogy a bonyolult üvegdarabokon rézvezetékeket lehet átvezetni, miközben azok még rugalmasak, így az anyagból lámpákat vagy más elektromos meghajtású tárgyakat lehet készíteni. Roseman mindenféle szögben és alakban sikeresen illesztette be a finom drótot az üvegbe.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb