„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Egyre kevesebb összegért köthetünk lakásbiztosítást

A lakások alulbiztosítottak Magyarországon, a lakásbiztosítások jelentős része nem nyújt kellő fedezetet az esetleges károkra.

A válság miatt a megelőző évtized folyamatos növekedése után az utóbbi másfél évben csökkent a lakásbiztosítások száma – olvashatjuk a Népszabadságban

Visszaeső lakáshitelezés = csökkenő számú biztosítás

Magyarországon a 4,3 millió lakás és nyaraló 72 százaléka rendelkezik biztosítással, amely ugyan nemzetközi összehasonlításban nem számít rossz aránynak, a tapasztalatok szerint azonban általában éppen a legveszélyeztetettebb ingatlanokat nem védik tulajdonosaik, illetve gyakran olyanok nem kötnek biztosítást, akiknek esélyük sincs, hogy saját erőből pótolják értékeiket.

Míg 1997 óta évente legalább 20-40 ezerrel nőtt a lakásbiztosítások állománya, az utóbbi időben megfordult a trend. Tavaly mintegy 30 ezerrel csökkent a szerződések száma, s a folyamat idén sem állt meg: jelenleg 38 ezerrel kevesebb lakásbiztosítást kezelnek a cégek, mint 2008 végén – írja a Népszabadság.

A visszaesés egyértelműen a gazdasági válsággal magyarázható. A piacot az elmúlt években a lakáshitelek hizlalták, a krízis miatt azonban jelentősen csökkent az új kölcsönök száma, s emiatt a biztosításokból is kevesebb fogyott (a finanszírozók ugyanis megkövetelik a kölcsön fedezetéül szolgáló ingatlan biztosítását).

Egyre olcsóbb, és még tovább faraghatunk a díjon


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lakásbiztosítások ma már messze nem olyan drágák, mint ahogyan azt sokan gondolják. Ugyanazt az épületet, illetve az abban található ingóságokat, a korábbinál magasabb összegre akár negyed annyiért is biztonságban tudhatjuk, mint öt évvel ezelőtt. Egy átlagos családi ház biztosításának díja most havonta jellemzően mindössze 2-3 ezer forint, ami európai szinten az egyik legalacsonyabbnak számít.

A díjak jelentős csökkenése a verseny erősödésének eredménye, amely nem kis részben az interneten értékesítő biztosítók térnyerésének, illetve a különféle ajánlatok gyors összehasonlítását lehetővé tevő online alkuszok nagyobb ismertségének köszönhető.

A lap szerint a biztosítók ugyan évente egyszer, általában az inflációval megegyező mértékben kiigazítják a szerződéses értéket, amit az ügyfelek döntő többsége el is fogad, ám ez önmagában még nem elég, ha az ingatlan értéke ennél nagyobb mértékben emelkedik, vagy például egy új, drágább tévével vagy mosógéppel cseréljük le a már meglévő készüléket.

Társasházi lakások esetében érdemes emellett figyelni arra, hogy a már biztosított épületrészeket külön, még egyszer ne vegyük bele a saját lakásbiztosításunkba, s így spóroljunk a havi díjon.

forrás: Népszabadság napilapKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb