„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Egyedülálló építési rendszer: emeleti szintkorlátozás nélkül építhető a Horizont készház

Az egész világon egyre növekvő igény van energiatakarékos házakra, melyek minimális energiaköltséggel üzemeltethetőek.
Ennek fő oka az energiaárak rohamos emelkedése, valamint a környezetszennyezés visszaszorítása. Ha mindenki energiatakarékos házban élne a földön, több mint egyharmadával csökkenhetne a légszennyezés. Ez irreális álomnak tűnik, de mindenki tehet egy kicsit a maga módján környezete és pénztárcája védelmében.
Napjainkban a legjobb választás ha energiatakarékos épületben szeretnénk élni, az, hogy építtetünk egy könnyűszerkezetes házat, hiszen ezek hőszigetelési paraméterei arányokkal magasabbak, mint a hagyományos építőipar remekei, (tégla, beton, vagy panel épületek).
Az, hogy miért a könnyűszerkezetes?
Erre egyszerű és gyors választ lehet adni. A hagyományos házak egytől egyig építőanyagból épülnek, mint tégla, beton, stb… a nevükben is benne van, hogy építőanyag. A könnyűszerkezetes házak falai vázszerkezetből készülnek, melyek között hőszigetelés található, tehát a nevében is benne van, hogy a falak hőszigeteléssel vannak kitöltve, nem építőanyaggal. A Falazat 40-60 cm-ként fém, vagy fa bordákból áll, de a közöttük lévő rész mind ki van töltve hőszigeteléssel.
A hőszigetelésnek csak a szigetelés a szerepe, míg az építőanyagnak a vázkitöltés és a statikai tartóképesség.

Egy modern hőszigetelő anyag, mint a polisztirol, vagy a kőzetgyapot, a téglával összehasonlítva azonos vastagság mellett 5-6 szorosan is jobban szigetel.

A könnyűszerkezetes épületek száma meghaladja a világon a hagyományos házak mennyiségét.

A magyar piacon egyedülálló módon a Horizont® kiemelten energiatakarékos készház-építési rendszer több mint egy évtizedes fáradtságos kutató, tervező és statikai munkát követően megkapta a szintkorlátozás nélkül építhető minősítését az ÉMI Minőségellenőrző Intézettől.

A HORIZONT® technológia kanadai eredetű, tüzihorganyzott acélszerkezetes építési rendszer, mely európai adaptáció és továbbfejlesztés eredménye. A Budapesti Műszaki Egyetem szakértői segítségével 1998-ban történt meg a rendszer magyarországi honosítása és ÉMI minősítése, majd ugyanebben az évben bevezetésre került az ISO 9001 Minőségbiztosítási Rendszer is. Először 1, majd 2 és 3 szintre lett a rendszer minősítve, de a folyamatos fejlesztés lehetővé tette napjainkra a szintkorlátozás nélküli kivitelezést.

A tengerentúlon 7-8 emeletes házakat is építenek hasonló technikával. Az acélszerkezet az egyetlen olyan anyag, melyből földrengéstűrő építményeket lehet létrehozni. Acélból épülnek a világ legnagyobb felhőkarcolói, hídjai is.
A faanyagnál is könnyűszerkezetesebb anyag az acélszerkezet, ami azt jelenti, hogy egy azonos statikai képességekkel rendelkező gerenda könnyű acélból és fából, mintegy egyheted súlyt jelent, természetesen az acél javára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az acélszerkezet előnye a fával szemben:

 • az acélszerkezetes ház építésekor nem kell fát kivágni, ami a földünk tüdeje
 • az acélszerkezetes ház esetében minden elem méretpontos
 • az acélszerkezetes ház nem vetemedik
 • az acélszerkezetes ház építésekor az acélhulladék 0,1% alatti, ami újrahasznosítható
 • az acélszerkezet élete végén ( ház esetében több mint 150 év) teljesen újrahasznosítható, hiszen az acélgyártás fő alapanyaga az ócskavas
 • az acélszerkezet nem tűzveszélyes, bogár, kártevő nem tudja károsítani
 • az acélszerkezet 1/7-ed tömegű az azonos faszerkezethez képest, így kevesebb energiával szállíthatóKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

 1. Az acél tartószerkezenél (lévén itt egészen más a szigetelési érték) nem lépnek-e fel problémák. (páralecsapódás, gombásodás………) illetve milyen mértékben rontja ez a fal szigetelő képeséget?
  köszönettel: m.zoltan


  1. Kedves Zoltán!

   Azokon a részeken, ahol acélszerkezet van a falban természetesen rosszabb a hőszigetelési értékünk. Az acél rendkívül jó hővezető.
   Figyelembe kell venni, hogy az acélszerkezet 1, maximum 1,5mm falvastagságú szerkezet, ami 15 cm szélességű profil esetén, minimálisra mérsékli a hővezetés, de nem szabad elhanyagolni.
   A külső polisztirol minimum 10 cm-es (2009.-től) vastagsága, mely teljesen az acélszerkezet előtt helyezkedik el teljesen minimalizálja az acélszerkezet hővezetési problémáját.
   Sok esetben, mint például a http://keszhaz-epites.kp.hu oldalon található háznál, mely bemutat egy építkezésünket az tervezéstől a kulcsátadásig, a külső falakba a 15 cm-es Rockwool kőzetgyapoton és a 10 cm-es külső Heratekta burkolaton kívül belül még egy 35 mm-es Heratekta lapot is felszerelünk, ami szinte 0-ra csökkenti az acél rontó szerepét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb