„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
archivKörnyezetvédelem, energiatakarékosság

Aktív ház az, ami több energiát termel, mint amit felhasznál

Passzívnak nevezzük azt a házat, amely évente és négyzetméterenként nem fogyaszt több energiát 15 kWh-nál. Ebbe a fűtés és a hűtés mellett bele tartozik a világítás és a háztartási gépek által elfogyasztott energia is.

Az aktív házak viszont maguk termelik meg a működtetésükhöz szükséges energiát, sőt elérhető, hogy többet is termeljenek, mint amire szükségük van.

A felesleges villamos energiát vissza lehet termelni az elektromos hálózatba, melyet az áramszolgáltató átvesz tőlünk. Igaz, az, hogy vissza lehessen termelni a hálózatba ki kell alakítani egy ad-vesz mérő rendszert, ami nem olcsó beruházás.

Az viszont nem irreális dolog, hogy egy EnergyFriendHome Készházat teljes mértékben saját magunk által megtermelt energiával üzemeltessünk.

A EnergyFriendHome aktív házakban napelemmel, valamint szélerőművekkel állíthatjuk elő az elektromos energiát, majd a fűtést és hűtést geotermikus rendszerrel és napkollektorral állítjuk elő.
A fűtési és hűtési hőleadás falsugárzó fűtéssel és hűtéssel történik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy 200 m2-es aktív ház, mely minimum annyi energiát termel, mint amennyit felhasznál EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos készház rendszerből, nálunk bruttó 240 ezer forint négyzetméterenkénti költségből megvalósítható.

Ebben az árban benne van a kulcsrakész kivitelezés a tervezéstől, a kulcsátadásig az energiatermelő berendezésektől a geotermikus rendszerig.

Ne feledje, ha aktív házat épít soha nem lesz fizetnivaló energiaszámlája!!!Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

13 hozzászólás

 1. Mennyi élettartama van ezeknek a megujuló rendszereknek, mikor fognak ezek megtérülni, ha meg fognak egyáltalán?
  Mikorra fizetnénk ennyi plusszt, mint ami a beruházásból adódik.

  1. Kedves Miklós!
   A napkollektoros rendszerek élettartamára lehet válaszolni, hiszen ilyen berendezések már van ahol 40 éve hibátlanul működnek. Nincs bennük, forgó, mozgó, kopó alkatrész. A mai kor azért a 40 évvel ezelőttinél komolyabb technológiákat vonultat fel-e tekintetben, tehát ezek akár 100 évig is működhetnek. Ha azt nézzük, hogy egy villany bojler egy nap 5 Kw/h energiával fűt fel 100 liter vizet, ami ma 150 forint, az egy évben 50 ezer forint, tíz évben 500 ezer forint megtakarítás, valahol itt térül meg.
   Ha valakinek van medencéje, sokan élnek egy háztartásban, akkor 5-6 év alatt is meg térül egy ilyen rendszer.
   A hőszivattyús fűtések is előreláthatóan a hő-előállítási oldalról nézve akár 40 évet is működhetnek különösebb karbantartás nélkül, de más 10 év körül megtérülnek.
   Persze ez mind függ a beruházás költségeitől, a beépített anyagok minőségétől, valamint a használat módjától, de összességben elmondható, hogy aki egy aktív, vagy passzív házat épít, az nem elsősorban a pénztárcáját akarja kímélni, hanem a környezetét is és a jövőt tisztábbá, élhetőbbé tenni.
   Egy tégla 130 m2-es családi ház éves fűtési, hűtési, valamint villamos számlája kb: 4-500 ezer forint, figyelembe véve, hogy egy ekkora házra mekkora a beruházás egy aktív ház esetében, akkor elmondható, hogy 12-15 éven belül megtérül!!!
   Ha például egy Horizont energiatakarékos készházzal valósítjuk meg az aktív házat, akkor olcsóbb lesz a beker költség a házépítésnél valamint a megújuló energiák beruházásánál is, nem beszélve az üzemeltetés költségeiről.

 2. Tisztelt szakértő!
  Érdekelnek ezek a házak,hol lehetne megnézni öket?
  Mennyire biztonságosak? Pl.nagy vihar esetén?
  Kb egy 70-80 nm-es ház mennyibe kerül?
  12-13 m-ért mekkora ,hány nm-est tudnék venni ,és hol?
  Érdeleklne Szigetszentmiklos .
  Köszönettel:
  Éva.

  1. Kedves Éva!
   Több mint ezer ház épült eddig a rendszerünkből.
   A házak a leg-extrémebb helyzetekben is megfelelnek.
   Épültek már házaink a szaharában, de Oroszországban a Sahalin szigeteken is, ahol állandó földrengések vannak és -30 és plussz 30 Celsius közötti hőmérséklettartományban kellett megfelelni. Az épület tűzveszélyes helyen található, mert kőolajfúró telepen épült. Mérete 4000m2. Minden egyes eleme Budapesten készült.
   Amennyiben szeretné megnézni építkezésünket, akkor kérem jelezze emailban.
   Építkezésünk megtekinthető az interneten is: http://keszhaz-epites.kp.hu webcímen.

 3. Kiegészítés még mindig áll, passzív házban csak a fűtés (hűtés) lehet 15kWh, világítás, háztartási gép stb. nem.

 4. T. Szakértő!

  Nemrég olvastam vmilyen újságban, hogy 20-30cm-es vályogfal + 30-50 cm-es külső szalmaszigetelés kiválthatja a passzív házak szigetelését. Ez igaz lehet az aktív házakra is? Adott 100-120 éves vályogházunk. Ezt érdemes lenne-e átalakítani? Vagy egy újat építeni?
  Köszönettel
  Szilvia

  1. Kedves Szilvia!
   Sajnos nem tudok segíteni ebben a kérdésben, mert nem ismerem a vályogházak paramétereit.
   Érdemes lenne egy szakembert keresni ehhez.
   De nem gondolom, hogy egy öreg házra érdemes lenne annyi pénzt rákölteni, hogy passzívházzá tegyük, mert irreális magas lehet a ráfordítás, és akkor még egy öreg házunk lesz, aminek az értéke nem lesz annyi, mint egy új épületé.

 5. Tisztelt Horizont szakértő!

  Érdekelne, hogy a 200 m2-nél kialakított 240 ezer forintos négyzetméter-ár hogyan alakul egy 100 négyzetméter területű ház esetén, mert most vagyunk építkezés előtt. (A telek már megvan).
  Illetőleg a talaj minősége, valamint extra kérések teljesítése mennyiben befolyásolja az árképzést.(Gondolok itt arra, hogy egy esetleges pinceszint kiképezhető-e, illetve az mennyibe kerülne négyzetméterenként)
  Előre is köszönöm a válaszát: Tóth István

  1. Kedves István!
   Kérem keressen meg bennünket telefonon vagy emailon.
   Erre a kérdésre nem tudunk pár mondatban választ adni, sokkal több információra lenne szükségünk.
   Amennyiben elküldi elérhetőségét részünkre kollégánk felkeresi Önt.
   Tisztelettel:
   Kp.hu ügyfélszolgálat

 6. T. HORIZONT !

  Az alábbiakat olvasva, ( mely felkeltette érdeklődésünket ) egy olyan kérdésünk van, hogy egy 55-60 m2 családi házra milyen m2 árral számolnak és ebben a tervezéstől az alap ásástól a belső burkolaton keresztűl kulcsátadásig valóban minden benne van, vagy vannak olyan részei is az építésnek ami nincs benne az árban?

  Üdv.
  Szöllősi Gábor

  ” Egy 200 m2-es aktív ház, mely minimum annyi energiát termel, mint amennyit felhasznál HORIZONT kiemelten energiatakarékos készház rendszerből, nálunk bruttó 240 ezer forint négyzetméterenkénti költségből megvalósítható.

  Ebben az árban benne van a kulcsrakész kivitelezés a tervezéstől, a kulcsátadásig az energiatermelő berendezésektől a geotermikus rendszerig.”

  1. Kedves Gábor!
   Az ár egy háznál olyan mint egy autó.
   Lehet 5 és lehet 8 millió is egy egyforma autó külső formáját tekintve, de lehet más a motor, és a belső.
   Egy családi ház négyzetméter ára is változó lehet. Egy jól felszerelt készház ha mi építjük 0,1 k értékű szigeteléssel, fűtésszereléssel, gépészettel, burkolatokkal: 200-230 ezer forint négyzetméterenként, melyben az áfa és az alapozás is benn van.
   Ha bármilyen kérdése van, kérem hívja kollégáinkat, vagy szíveskedjen levelet írni. ?i díjmentesen elkészítjük az árajánlatát.
   Tisztelettel:
   Készház Portál ügyfélszolgálat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb