„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Kiemelt

Egy panellakás áráért egy újonnan épített, modern, energiatakarékos családi házat kaphatsz

Ma Magyarországon egy kiemelten energiatakarékos új családi ház annyi pénzből építhető fel, mint egy azonos méretű lakás eladási ára (országos átlagáron).
Vannak települések, ahol lényegesen olcsóbban építhető fel egy új családi ház, mint a panel lakás vagy tégla lakás eladási ára…
Ehhez még hozzá kell számolni a városokban cca. 15-40, vidéki falvakban 3-15 millió forintot, mely a telek ára, de ennyi felárért egy kertes családi házunk lehet, ráadásul teljesen új, melyre garancia van, az elrendezése pont olyan, amit mi szeretnénk és a rezsiköltsége akár az egyharmada, egynegyede lehet egy panel vagy egy régi tégla lakáshoz képest. Ráadásul egy új családi ház minden elemében más, mert minden építőanyag lehet környezettudatos, fenntartható, így egészséges és ez alig mondható el egy régi lakásról, független a technológiától.
Tehát, ha a telekárat is beleszámítjuk az összköltségbe, akkor egy fél emberöltővel kalkulálva 30-40 éves viszonylatban még telekárral növelve is olcsóbb egy családi ház, mint egy panel lakás, arról nem beszélve, hogy a lakásra sokkal többet kell majd karbantartásra költeni, hiszen 40 év múlva a most új családi házunk 40 éves lesz, a most 30-40 éves panel vagy tégla lakás pedig elképzelhető, hogy 80 éves lesz, mely már a kihordási idő vége fele közeledik majd és már nagy felújítások árán lesz csak használható.

A használt téglalakások átlagos négyzetméterára 2023 évben 560 ezer forint. A legdrágább város Veszprém volt, ahol 770. 000 forint egy négyzetméter lakás, a debreceni árak alig maradtak le ettől, hiszen 763 ezer forinttal számolhatnak a vevők, Érd a 3. helyezett a drága lakások versenyében, ahol 700 ezer forint egy régi használt lakás. A legtöbb városban 500 és 700 ezer forint között vannak a használt lakásárak, ez alól Nagykanizsa és Dunaújváros lóg ki, ahol 400 ezer forintos az átlagos négyzetméter ár.

A legnagyobb lakás árdrágulás tavaly Sopronban, Szegeden és Pécsett volt, ahol közel 30%-kal kúsztak felfelé a lakásárak. Közel 7%-os áremelkedés volt a lakáspiacon tavaly, derül ki az Otthon Centrum elemzéséből.

A használt családi ház árak Sopronban a legmagasabbak, ahol 743 ezer forint a négyzetméter ár, Debrecenben 575 ezer forintos használt ház négyzetméter árat mértek az OC szakemberei, míg Győrben 562 ezer forintos átlagáron kerültek értékesítésre a régi használt házak. A városoktól távol eső falvakban 200-300 ezer forint körül vannak a használt régi családi házak árai.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Vállalkozásunk tagja az ÉVOSZ-nak, a MAKÉSZ-nek és MAKÉSZ védjeggyel is rendelkezik, valamint független nemzetközi pénzügyi minősítő a D&B, GOLD AAA -s minősítéssel látta el a vállalkozásunkat több éven keresztül.

Amennyiben szeretne egy garantáltan energiatakarékos és modern családi házat építtetni, keresse kollégáinkat és segítenek a telekválasztástól a tervezésen át a teljes kivitelezési munkák tekintetében is.

Pár darab fotó házainkról:

Olcsóbb egy új ház építés, mint egy 40 éves panel lakás
Acélszerkezetes könnyűszerkezetes készház kulcsrakész fotói
EnergyFriendHome kulcsrakész családi ház
Egy ház 2017-ből a Kp Sales House kivitelezésében


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb