„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A régi, omladozó szerkezetet áll a felújított a 18. századi ház középpontjában

A David Connor Design és a Kate Darby Architects az angliai West Midlandsben egy romos házikót alakítottak át. A romos régi építményt fekete hullámlemezzel burkolták be, belül kiemelve néhány eredeti részletet.

A tervezőpáros egy 300 éves faszerkezet megőrzésére adta fejét. A munkálatok során új acélvázat emeltek a romok fölé, és fekete hullámvas burkolattal látták el, hogy megvédjék az időjárás viszontagságaitól.

Az új szerkezet egy kis istállót is magában foglal, amely a házikó egyik végén állt, és amely most a páros műtermének ad otthont. Az épület egyik oldalához egy kis nyeregtetős bejáratot is építettek, amelyet egységesen ugyanazzal a hullámlemezzel burkoltak.

Belül a régi, elhalt borostyánnal körülvett és részben lepattogzott vakolattal fedett, megvetemedett faszerkezetet teljesen szabadon hagyták, és ezt a részt a műteremmel szomszédos nyeregtető magas ablaka keretezi.

A földszinten Connor és Darby kétszintes műterme kapott helyet. Hátul egy előszoba, amely egyben étkező, összeköti a konyhát és a társalgót, míg a hálószoba és a fürdőszoba a fejük fölött helyezkedik el. Az elrendezés célja, hogy később könnyen átalakítható legyen egy három hálószobás és két fürdőszobás házzá.

Az új belső tér sima, fehérre vakolt falai semleges hátteret biztosítanak, így az öregedő faanyagok kerülnek a középpontba. Hasonlóképpen fémszerkezetek alkotják a lépcsőházat, amely összeköti a két épületet.

A simára vakolt mennyezeten helyenként fémtartók nyúlnak át a szarufák alátámasztására. A konyhában pedig a fémszerkezetek és az egyszerű formák kontrasztot alkotnak az íves famennyezethez, valamint a csupasz deszka- és téglafalhoz képest.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A háromrétegű üvegezésű ablakok segítik az épület jó szigetelését és légzárását, a tereket pedig egy pár fatüzelésű kályha fűti. A lakók a szomszédos erdőben gyűjtik a tüzelőanyagot.

A déli fekvésű tetőn napelemek biztosítják az áramellátást, míg a tetőszerkezet alatt 100 méternyi glikollal töltött cső van, amely egy hőátadó folyadék, amelyet nyáron a víz melegítésére használnak.

A Croft Lodge a herefordshire-i Leominsterben, a Bircher Common mellett található. Az épület a RIBA West Midlands Regional Awards 2017 és a West Midlands Small Project of the Year Awards 2017 díjazottja, valamint az Architect’s Journal Small Projects 2017 díj nyertese.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb