„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A marokkói riadok inspirálták a londoni házbővítési projektet

Az agyagvakolat falak, a szabadon hagyott téglafalazat és a csempepadló célja, hogy egy hagyományos marokkói otthon érzetét keltse ez a londoni ház, amelyet a helyi Merrett Houmøller Architects és az All & Nxthing stúdiók újítottak fel.

A Merrett Houmøller Architects és az All & Nxthing belsőépítész felújította és kibővítette a viktoriánus házat olyan ügyfelek számára, akik sokat utaztak Marokkóban és a Földközi-tenger térségében.

Míg a sorház eredeti arányai nagyrészt megmaradtak, a hátsó részt egy dupla magasságú, szögletes mennyezettel rendelkező konyhával és étkezővel bővítették. A riadokban – a hagyományos marokkói házakban – gyakran megtalálható belső udvarok mintájára az étkező az első emeleti lépcsőházból nyílik.

Az eredeti házból egy folytonos téglaburkolatú padló lépcsőzik le a bővítménybe, amely egy kis medencével és betonterasszal ellátott kertben folytatódik. Ez a kialakítás célja, hogy elmosódjon a határ a belső és a külső tér között, miközben textúrát biztosít a láb alatt.

A textúra témáját folytatva az étkező szögletes falait és mennyezetét agyagvakolattal bélelték ki, míg a fő konyhapultot “az épület eredeti szerkezetének emlékeztetőjeként” a téglafalazat támasztja alá.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lépcsőház tölgyfa burkolattal és acélkorláttal lett korszerűsítve. A bővítéssel ellentétes oldalon a hivatalos nappali mellett egy kandallós társalgó is található. Ez a kiterjesztés geometriájára utaló, szögletes elemekkel minimalizáltabb kivitelezést kapott.

Az első emeleten a fő hálószoba az otthon elülső részét foglalja el egy nagy fürdőszoba mellett, míg a tetőtérben egy saját fürdőszobával rendelkező vendégszobát és egy másik dolgozószobát alakítottak ki.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb