„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Chris van Niekerk minimalista házat épített be a fokvárosi Steenberg-hegységbe

A fokvárosi építész, Chris van Niekerk befejezte a Mountain House-t, egy minimalista menedéket Dél-Afrika legdélibb városának zord táján.

A ház a Steenberg Ridge lábánál található, egy hegycsúcscsoport Fokvárostól délre. Van Niekerk az épületet lineáris, szürke tömbök sorozataként tervezte, amelyek lépcsőzetes magasságban vannak elhelyezve, és úgy tűnik, hogy a terep lejtőihez kapcsolódnak.

A Mountain House egy belgiumi házaspár tulajdonosa, akik az európai tél során csavarlyukként használják. A tervezés olyan belga építészeti mesterek jelzéseit veszi alapul, mint például a néhai Juliaan Lampens, akinek munkáiban gyakran szerepelt a helyszínen öntött beton. A kétszintes épület hasonló hatást ér el különböző anyagtechnikákkal.

A szerkezet egyes részei vasbetonból készülnek, amelyet homokfúvással végeztek a texturálisabb felület kialakítása érdekében. Mások mészvakolattal bevont téglafalak. A mészvakolatot a zsákolásnak nevezett technikával hordták fel, amely az eljárás során jellemzően használt hessian zacskókról kapta a nevét, ami a tégla textúrájának nyomait hagyja láthatóvá.

Ugyanez a tónus megtalálható a gránit padlólapokon, amelyek kívül és belül egyaránt megtalálhatók, fokozva a design homogenitását. A Mountain House elrendezése az előtte lévő épület lábnyomát követi. A lakóterek többsége a felső szinten található, ahol U-alakú alaprajz borítja be a teraszt és az úszómedencét.

Ezen a szinten található egy nagy üvegfalú tér, amely nappaliként, étkezőként és konyháként szolgál. A fő hálószobás lakosztály mögötte található, saját fürdőszobával, süllyesztett káddal, míg egy vendégszoba, dolgozószoba és szauna található vele szemben.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az alsó szint bensőségesebb érzést kelt. Egy harmadik hálószobát és háztartási helyiségeket biztosít. A minimális üvegajtók és ablakok több helyiségben a padlótól a mennyezetig terjednek, megkönnyítve a benti-kinti életet, miközben lenyűgöző kilátást nyújtanak a hegyi tájra.

A kilátás különösen feltűnő a nappaliban és az étkezőben, amely egy extra vastag betontető alatt van, de három oldalról üvegezett. Az építész azóta Cserháti János üzlettársával együttműködve Mūvek néven bútorgyártó céget alapított.

A Mountain House a Mūvek debütáló kollekciójának darabjaival van berendezve, amelyet a ház tervezésével párhuzamosan fejlesztettek ki. A legfontosabb kialakítások közé tartozik az MŪ61 Lounge Chair és az alumínium MŪ1111 kerekasztal. Az otthont tereprendezés teszi teljessé, amely az őshonos növényfajokra összpontosít, amelyek természetesen szárazságtűrőek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb