„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A modern építési technikák és a helyi kézművesek szakértelmének fúziója

Az Szaúd-Arábia északnyugati részén épült Oasis View Vacation Rentals projekt mögött meghúzódó megközelítést az a cél vezérelte, hogy a város építési szabályzatának megfelelően újjáélesztik a meglévő struktúrát.

Az Elie Metni Architects megközelítése magában foglalta az épület kulcsfontosságú építészeti jellemzőinek megőrzését és hangsúlyozását, ugyanakkor kortárs nyaralóbérlést is bevezettek. A hagyományos helyi esztétika és a modern életstílus közötti finom egyensúly megteremtésével a cél az volt, hogy átgondolt tervezésen keresztül a vásárlók számára hiteles ízelítőt nyújtsanak Al-‘Ula, egy ősi arab oázisváros élményéből.

Ez a projekt azt az egyedülálló kihívást jelentette, hogy zökkenőmentesen integrálja a modern építési technikákat a helyi kézművesek szakértelmével. Az építészeti cég célja az volt, hogy a helyi kézművesekkel és beszállítókkal való exkluzív együttműködés révén életet leheljen a projektbe, biztosítva az innováció és a hagyományos kézművesség harmonikus fúzióját.

Személyre szabott megközelítést alkalmazva két különböző építési technikával dolgoztak, amit a telken lévő két szomszédos épület szabott meg. Az elsődleges szerkezet aprólékos helyreállításon esett át, hagyományos falazási módszerekkel, beton és tégla felhasználásával. Eközben a szomszédos melléképület felkarolta a vályogtégla építkezés régi hagyományait. A helyi építészeti szellemiséggel tökéletes összhangban az ácsmunkákat az AlJadidah hagyományos rendszereinek megfelelően hajtották végre, zökkenőmentesen ötvözve az épületet a város nyüzsgő tájával.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt nyaraló bérelhető egységek gyűjteményéből áll, amelyek egy-négy hálószobás apartmanokat foglalnak magukban. Ezek az egységek átgondoltan kapcsolódnak egy közös tetőhöz, ahonnan panorámás kilátás nyílik a varázslatos AlUla oázisra. A tetőtéri enklávé a bajtársiasságot és a kikapcsolódást szolgálja, hívogató ülőhelyekkel, étkezővel és diszkréten elhelyezett kis medencével. Stratégiailag úgy helyezték el, hogy megőrizze minden vendég magánéletét. A medencerész AlUla hegyei és oázisa felé irányul, így nyugodt hátteret biztosít egy igazán magával ragadó élményhez.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb