„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Könnyed, megnyugtató hálószobák minimalista belső terekkel

Ebben a cikkünkben 10 minimalista, nyugodt dizájnnal rendelkező hálószobát gyűjtöttünk össze, egy mexikói hálószobától kezdve a betonággyal ellátott mexikói hálószobán át egy hangulatos térig, amely egy volt pugliai lányiskolában található.

A nyolc hálószoba kivitelezéséhez természetes anyagokat, köztük fát és követ használtak, amelyek visszafogott színpalettával és kevés dekorációval rendelkeznek. A falak csupaszon hagyása, valamint a műalkotások és személyes tárgyak mennyiségének minimálisra csökkentése segíthet egy megnyugtatóbb és rendezetlenebb hálószoba kialakításában. A bézs, a szürke és a meleg barna árnyalatok eközben nyugodt, feltűnő színektől mentes tereket teremtenek.

Casa Tres Árboles, Mexikó, a Direccion tervezésében

A mexikói Valle de Bravóban található hétvégi menedékhelyet úgy tervezték, hogy egy “kolostori szentélyre” hasonlítson, és a belső térben az árnyék és a fény közötti kontrasztot kívánja ünnepelni.

A lecsupaszított hálószobákban a falakat sötét színűre festették, hogy a meleg fagerendákkal ellentétben álljanak. Az ágy végében elhelyezett fapad és a tapintható vászontextíliák kissé rusztikus hangulatot kölcsönöznek a szobának.

Cabin House, India, a Taliesyn által

A Cabin House belső terét a dél-bangalore-i Jayanagar negyedben található hely hagyományos építészete határozta meg.

A csupasz betonfalakkal és rengeteg fa részlettel rendelkező otthonban földszínű befejezéseket alkalmaztak. A félemeleti hálószobában egy fából készült ágykeret és virágok teremtenek barátságos hangulatot.

Pacific House, Ausztrália, az Alexander & Co. által

Az ausztrál Alexander & Co stúdió célja az volt, hogy szemlélődő tereket hozzon létre a Sydneyben található Pacific House belsejében.

A minimalista hálószobában a falakat betonra vakolták, és sötétebb szürke színű szőnyeggel párosították. A szoborszerű éjjeli lámpák és az átlátszó, padlótól a mennyezetig érő függönyök lágyabb hangulatot kölcsönöznek a spártai belső térnek.

Hiroo Residence, Japán, a Keiji Ashizawa tervezésében

A Hiroo Residence egész területén egyedi készítésű fabútorok és műalkotások találhatók. Keiji Ashizawa tervező visszafogott tónusokat használt, hogy a legtöbbet hozza ki a napfényből a Tokió központjában található, több nagy ablakkal rendelkező lakásban.

A hálószobában a fapanelek egész falakat borítanak, és az ágyak mögött elrejtik a technikai funkciókat. Az organikusan formázott kerámiák diszkrét dekorációs elemeket adnak hozzá.

Fisherman’s Cottage, Ausztrália, a Studio Prineas tervei alapján

Ennek az ausztrál otthonnak a hálószobája egy régi halászkunyhó betonbővítményén belül található.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Itt a tömör kőből készült kád ágyfejként is funkcionál, és tükrös falakat használtak, hogy a kis helyiséget nagyobbnak érezzék. Hogy ne legyen zsúfolt a tér, a kiegészítők néhány üvegtálcára és vázára, valamint egy csíkos terítőre korlátozódtak.

Casa Alférez, Mexikó, készítette Ludwig Godefroy

Egy magas ablak alatt nyugszik a hálószoba ebben a brutalista nyaralóban, amelynek fapadlója és falai deszkából készült betonból készültek.

Ludwig Godefroy építész beépített betonbútorokat is tervezett a házba, köztük egy betonágyat. Verner Panton tervező klasszikus Flowerpot lámpájának halványszürke változata fényes részletet ad a szoba nyers textúrájához.

Casolare Scarani, Olaszország, a Studio Andrew Trotter tervei alapján

A Studio Andrew Trotter építésziroda egy 1883-ban épült pugliai leányiskolát alakított át nagyszerű családi házzá, rengeteg díszes boltívvel.

A hangulatos, minimalista hálószobában juta szőnyeg borítja a zúzott kövekből és malterből készült kőpadlót, a színpaletta pedig krémfehér, valamint meleg barna és barnás árnyalatokra korlátozódott.

Palau apartman, Spanyolország, a Colombo és Serboli építésziroda tervei alapján

A “tökéletlen” eredeti vonásokat emelték ki ennek a barcelonai lakásnak a felújítása során, amely fehérre meszelt falakkal és fapadlóval rendelkezik.

A félemeleti hálószobában (fenti és felső kép) fonott ajtók egy egész falat frontálnak, és a szekrényt takarják. Egy organikus formájú tükör és egy narancssárga szék teszi játékossá a nyugodt teret.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb