Home / Hírek / Zöld hírek / Az áramszolgáltató fizet, ha áramot fogyaszt valaki

Az áramszolgáltató fizet, ha áramot fogyaszt valaki

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

2017 év végén annyira sok áramot termeltek a cégek és a magánszemélyek a nap- és szélerőművek segítségével, hogy az áram ára negatív előjelű volt, tehát minél többet fogyasztott valaki, annál több pénzt fizetett a szolgáltató!

A címben szereplő mondat nem elírás, hanem valóság. A történet nem Magyarországon, hanem Németországban játszódik és csakis azért történhet meg, mert ott az állam és a magánszemélyek már évek óta komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy az elektromos áramot megújuló energiaforrásból oldják meg.

A német állam és a magánszemélyek összesen 150 milliárd € összeget, azaz 48 000 milliárd forint összeget fordítottak megújuló energia beruházásra, fejlesztésre az elmúlt cca. 20 évben.

A túltermelést az okozta, hogy karácsony és új év közötti időpontokban több üzem és üzlet zárva volt, így nem volt akkora az áramfogyasztás, ezért hatalmas volt az elektromos áram túltermelés. Az elektromos áramot ekkora mennyiségben nem lehet tárolni, ezért fizetett a szolgáltató az elektromos áram használatért.

15 forintot fizettek kilowattóránként azoknak, akik fogyasztottak az áramból!

Korábban 2016 októberben fordult elő, hogy hatalmas túltermelés volt. Akkor az ok az volt, hogy az időjárás szokatlanul meleg volt az átlagos októberi évekhez képest. Akkor 31 órán át fizettek az áram használatáért.

Magyarországon az átgondolatlan kormányzati intézkedések és pénzszivattyú miatt nem megújuló energiába fektetnek, helyette inkább brutálisan drága és veszélyes atomerőmű projektbe locsolják a pénzt. Ez egyedülálló baromság az egész földkerekség jelenkorában.

A magyar Paks 2 mellett lobbizó szakértők és a kormány nem mond igazat amikor azt mondja, hogy azért kell PAKS 2-t megépíteni, mert az energiafüggetlenséget ad hazánknak.
Gondolkodjon egy kisgyerek fejével, nem kell szakértővé válnia:

  • Ha megtámadják Magyarországot, akkor melyik egyszerűbb egy nagy termelő központot kiiktatni, vagy mondjuk több tízezer napelem és szélenergia parkot és háztetőt megsemmisíteni?
  • Melyik veszélyesebb? Ha egy atomerőmű felrobban, vagy ha egy háztetőn hiba van a napelemmel?
  • Paks 2 nem okoz külső függőséget? Hiszen az üzemanyag Oroszországból jön majd.

Nyugat-Európa a 2011-es fukushimai katasztrófa után elfordult a nukleáris energiától, Kína ezzel szemben évente többet is átad. Németország, Svájc, Franciaország is inkább az innováció következtében egyre olcsóbbá váló megújuló energiaforrások felé fordult.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.
A Paks 2 beruházásról annyit tudni, hogy tervezetten 3700 milliárd forintba fog kerülni, melyet nyugodtan megszorozhatunk 2,5-tel, hiszen minimum ennyivel többe kerül minden állami beruházás, mint amikor eldöntik és leírják a költségeket. Tehát 2,5 x 3700 milliárd forint, az 9250 milliárd forint.
Hazánkban nagyságrendileg 3,8 millió lakott lakás és családi ház van, ha a 9250 milliárd forintot elosztjuk ezzel a számmal, akkor 2,5 millió forintba kerül a Paks 2 minden egyes háztartásra vetítve.

Ekkora összegből minden egyes családi házra és lakás egységre 5 kWp napelem rendszert lehetne telepíteni. Egy ilyen rendszer havi szinten 21.800 forint áramszámlát tud kiváltani 2018. januári energia ár mellett. Ez havi szinten 82,8 milliárd forint villamos energia.

Pontosan 11 év alatt térül meg!!!

Ha 3,8 millió lakásra kellene napelemes rendszert telepíteni, akkor több ezer cégnek és több tízezer embernek évekre lenne munkája a kivitelezéssel, majd a karbantartással. 25-30 éven keresztül ingyen lenne az áram ára, melyet a nap adná a természetből.

Ezzel szemben Paks 2-t 1-2 oligarcha cégének kiváltsága lehet, ha megvalósul és minden nap ott lesz a függőség, a veszély és a sokkal drágább áram víziója.

Ha Paks 2 megvalósul, soha az életben sem fog megtérülni és ezt mindenki nagyon jól tudja!

Ön, Te mitől és kitől függnél szívesebben? Az oroszoktól, egy több évtizedre letitkosított szerződéstől, vagy attól, hogy a nap fog-e sütni még évtizedek múlva is ad-e energiát a családodnak?atomeromu_napelem

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Napelemes lesz Kína

Kína a szénről megújuló energiára, azon belül pedig napelemre vált. Komolyan elköteleződést mutat a napenergia …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..