„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Kiemelt cikkeink

Árvíz, Jégeső, Tornádó, Földrengés, változatos időjárás és energia-áremelések

Egy lakás vagy családi ház vásárlás döntésmeghozatalához az elmúlt pár évben elég volt az ingatlan fekvése, műszaki állapota, alaprajzi elrendezése, valamint a földrajzi elhelyezkedése.

Napjainkban ennél sokkal több információ szükséges egy új ingatlan építésénél vagy vásárlásánál.

A folyamatos energiár emelkedés miatt az egyik legfontosabb tényező építésnél és lakásvásárlásnál, hogy télen és nyáron komfortos hőérzetünk legyen, a leg-energiatakarékosabb módon.

Erre a legjobb megoldás ha olyan épületben gondolkodunk, melynek energiafogyasztása a nullához van nagyon közel.
A modern könnyűszerkezetes, vagy másnéven készházaknak kizárólag a tartószerkezete készül építőanyagokból, az épületek falai és födémszerkete üreges, melyben modern hőszigetelő anyagokat helyeznek el.
Egy modern cellulóz vagy kőzetgyapot szigetelőanyag hőszigetelési értéke akár négyszerese is lehet a téglához képest, a beton falazatnál pedig 10x kiválóbb hőszigetelő.
Természetesen egy modern téglaházat is lehet hőszigetelni, de nagyon tudatosan meg kell tervezni, hogy milyen szigetelő anyagokat alkalmazunk. Ha rosszul választunk, egy rossz levegőjű penészes lakást kaphatunk.
Egy olyan téglaház, mely a hőszigetelési paramétereiben megegyezik egy modern készház értékeivel sokkal nagyobb falvastagsággal lehet megépíteni, ami egy 30 cm-es könnyűszerkezetes fallal szemben 50 cm-nél szélesebb téglafalat jelent.
A hasznos alapterület a falvastagság szélesítésével csökken, így érdemes átgondolni, hogy ragaszkodunk a hagyományokhoz és kisebb lakásban élünk ugyanazért a pénzért, vagy lépést tartunk a legújabb technológiával és modern könnyűszerkezetes készházat választunk.

A kőkorszaknak vége, már nem muszály kőházakban élni!

Ugye Ön sem tudja elképzelni, hogy lovaskocsival közlekedik. Sokkal kényelmesebb egy modern klímás autóval a helyváltoztatás.

Az energiatakarékosság fontos szempont, de mi történik akkor, ha a 2010-es tavaszinál is viszontagságosabb évünk lesz?

Volt az idén árvíz, belvíz. Házak százai dőltek össze, lettek a földel egyenlővé.
Volt az idén orkán és Tornádó erejű szél, nagy darab jegek kíséretében.

Most megy a médiákban, hogy Makó térségében házak százait tette tönkre a tegnapi jégeső a hatalmas széllel érkezve.

A külföldi médiák évente több alkalommal mutatnak be hatalmas környezeti katasztrófákat, de ezeket nem érezzük magunkénak, mert nem pusztult el semmink ezekben a károkban.
Sajnos mára ez a rémálom elérte Magyarországot.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Nem gondoltuk volna, hogy a tornádót csak a televízióból csodálhatjuk meg.

A vihart 20 percel jelezték előre, ez arra volt elegendő, hogy az emberek fedél alá húzódhattak.

Házak tetőszerkezete, tetőfedése rongálódott a széltől, majd az eső ezután szétáztatta a lakásokat, a vakolatot leverte a jég.

Nagyon fontos, hogy új épület építésnél vagy vásárlásnál ma már ne csak azt nézzük, hogy milyen jól néz ki egy családiház, hanem vizsgáljuk meg, hogy az adott épület elvisel-e egy 200 km/h-s szelet, tornádót, vagy akár egy komolyabb földrengést.

A magyar szabvány nem is ír elő földrengésre vonatkozó szabályozást, sőt a műszaki egyetemen végzett tervező mérnökök nem is tudnak ilyan házakat tervezni.

Jelenleg néhány olyan szerkezet van, ami akár 200 km/h feletti szelet el tud viselni, valamint akár egy 8-as Richter skálán mért földrengésben is ép marad.

Egy ház egy élet munkája, de egy perc alatt megsemmisülhet. Egy komolyabb természeti katasztrófa esetén a biztosító kártérítése is kétséges lehet.

Ha Ön olyan házat választ, amely “természeti katasztrófa álló”, akkor nyugodt lehet nem érheti kár az értékeit és szeretteit.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb