„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmány

Amerika “legnagyobb élő fala”

A 2004-ben alapított MAD székhelye Pekingben, Kínában található, de több irodával is rendelkezik a világ számos részén, többek között Los Angelesben, New Yorkban és Rómában. A kínai cég egyik legújabb projektje egy beverly hills-i lakóépület, a Gardenhouse, amely alsó szintjét kívülről egy hatalmas zöld fal vesz körül, vizuálisan egy “domb tetején levő falut imitálva”.

A 18 nyeregtetős rezidenciából álló komplexum egy zöld növényekkel beültetett fallal rendelkező kétszintes szerkezetre épült. A két szint külső homlokzatát őshonos, natív, szárazságtűrő pozsgás növényekkel és szőlővel ültették be, amelyek a stúdió szerint azt az Egyesült Államok „legnagyobb élő falává” teszik. A MAD építészeti cég első Amerikában folytatott projektjeként, a Gardenhouse lehetőséget adott a vállalkozásnak, hogy kísérletezzen Shanshui City koncepcióval, amelynek célja a shan-shui, azaz kínai tájfestmények építészetbe való beintegrálása.

“A Gardenhouse egyedülálló lehetőséget jelent nemcsak Los Angeles építészetének befolyásolására, hanem egy új paradigma bevezetésére a nyugati parton, ahol az emberek érzelmileg jobban kapcsolódnak a természethez, különösen olyan nagy sűrűségű városokban, mint Los Angeles” – mondta a MAD alapítója, Ma Yansong. “Lelkesen vártuk a Gardenhouse elkészülését, és reméljük, hogy a jövőbeli lakosok értékelni fogják a természettel összhangban élvezhető kényelmet.” – folytatta.

A zöld fal a komplexum alsó részét borítja, amely rezidenciákból és üzlethelyiségekből áll, és egyfajta “dobogót” biztosít a 18 hófehér, nyeregtetős szerkezetnek, mely mindegyike különálló lakóegységeket alkot. A MAD a komplexum “mini házakként” való felbontásával Beverly Hills házainak tájképét imitálja.

A rezidenciákat egy dús növényzetű, központi átrium körül rendezték el, melyek három különféle típusra oszlanak – Garden Flat Collection, Row House Collection és Sky Villa Collection. Néhány rezidencia erkéllyel van ellátva, kilátással a központi zöld térre, mások saját kültéri területtel rendelkeznek. A Garden Flat Collection egyszintes, három hálószobás házakat kínál, 232 négyzetméter lakóterülettel, nagy ablakokkal, saját erkéllyel és terasszal, és hozzáféréssel a belső udvarhoz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Row House kollekció három, háromszintes ingatlanból áll, közvetlen kapcsolattal a déli oldalon lévő sugárúthoz, saját, három autós garázzsal, és saját lifttel, amely egyenesen a 280 négyzetméteres rezidenciába viszi a lakókat. A villa két hálószobája és egy vendégszobája a földszinten található, míg a fő lakosztály egy japán stílusú fürdőszobával és a könyvtár az emeleten helyezkedik el. A legfelső szinten egy nyitott terű társalgó, konyha és étkező található, nagy üvegajtókkal, amelyek a teraszra nyílnak.

Végül a Sky Villas a csoportosított, fehér nyeregtetős szerkezetek legfelső emeletét foglalja el. Az ívelt lépcsővel összekötött két emelet alsó szintjén egy tágas, nyitott terű nappali található, erkéllyel és egy hálószobával. A további két hálószoba, beleértve a mester lakosztályt is, a fenti emeleten van. A villa egész belső terét a houstoni székhelyű Rottet Studio belsőépítészeti cég tervezte, amely fehér falakat és fapadlót választott annak érdekében, a kaliforniai hangulat megteremtése érdekében.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb