„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Ál-kárrendező biztosítósok a viharkáros lakásokban

Miközben tovább folytatódik a jégesővel tarkított trópusi időjárás Magyarországon, ál-kárfelmérők járják a vihar sújtotta kistelepüléseket.

A biztosítókhoz érkezett kárbejelentések száma már közelíti az 53 ezret, az eddig bejelentett kárösszeg pedig az 5,9 milliárd forintot, de várhatóan eléri majd a 7 milliárdot – jelezte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A kárt szenvedett területeken ál-kárfelmérők is tevékenykednek.

Szinte minden társaságnál elsőbbséget élvez a rendkívüli időjárási károk felmérése: a nagy társaságok a kevésbé sújtott területekről kárszakértőket csoportosítanak át, a kisebb károk esetén telefonos kárrendezést alkalmaznak.

A szövetség felhívta a figyelmet arra, hogy egyes jelentések szerint ál-kárfelmérők is felbukkantak a katasztrófa sújtotta területeken. Ezért a biztosítók arra kérnek mindenkit, hogy – a saját értékeik megóvása érdekében – lakásásukba csak olyan embert engedjenek be, akit azonosítani tudnak. Minden esetben kérjenek fényképes igazolványt, vagy megbízó levelet.

A biztosítók a kárrendezés gyorsítása érdekében a károsultaknak előleget folyósítanak. A hitellel terhelt ingatlanok esetében a kisebb károkban (néhány százezer forintig) általában nem kérik a bank bevonását a kárrendezésbe, nagyobb károk esetén – a hitelszerződésben foglaltak szerint – a hitelező bank bevonása is szükséges, amelyre a kárrendezési eljárásban figyelemmel kell lenni.

Jégeső és trópusi meleg jöhet

Szerdán reggel elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra – írta a koponyeg.hu. Délen többnyire napos időjárás valószínű és csak elvétve lehet csapadék; ezzel szemben az északi, északkeleti tájakon gyakran erősen felhős lesz az ég és többfelé várható zápor, zivatar, sőt felhőszakadás, jégeső, viharos szél kíséretében. Melegfronti hatással számolhatunk, 23 és 28 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Csütörtökön a sok napsütést a déli óráktól erős gomolyfelhő-képződés követi, és egyre többfelé (főleg a Dunántúlon) alakulhat ki zápor, zivatar. Marad a nyárias meleg.

Pénteken a napsütés lehet túlsúlyban, inkább csak délután a délnyugati megyékben fordulhat elő zápor, zivatar. Igen kellemes, 22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

A déli órákban magas UV sugárzás várható.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb