„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Geotermikus energiával üzemelő Praktiker nyílt

Több mint 2 milliárd forintos beruházás keretében Esztergomban nyitott új áruházat a Praktiker.

A huszadik hazai üzletegység geotermikus energiával működik és 65 embernek ad munkát.

Az áruház vezetősége a párkányi hídnak köszönhetően a határon túli vásárlókra is gondolt, így az elektronikus polccímke az eurós árat is megjeleníti.
Az új, 6600 négyzetméteres barkácsáruházzal együtt már összesen 134 ezer négyzetméteren várja a vásárlóit a magyar piacon 12 éve jelenlévő Praktiker. A huszadik üzletegység több mint 2 milliárd forintos beruházás keretében valósult meg. Az áruházat környezetvédelmi és takarékossági szempontok alapján kizárólag energiatakarékos izzók világítják meg, illetve geotermikus energia fogja hűteni és fűteni. A korszerű rendszer 100 ezer euró többletköltséget jelentett a Praktikernek, ami a számítások szerint öt éven belül megtérül.

„A Praktiker azért döntött Esztergom mellett, mert a régió gyorsan fejlődik, és kellő vásárlóerővel rendelkezik, ennek ellenére viszonylag ellátatlan. A legközelebbi barkácsáruház Győrben, Budapesten és Pozsonyban van” – mondta Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgató az áruház megnyitóján.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Schengennek köszönhetően Esztergom összenőtt Párkánnyal, nincsenek határok, így a Praktiker a szlovákiai vásárlókat is várja. Ennek megfelelően az új áruházban euróval is lehet fizetni.
Informatika
A fejlesztésekhez nagyban hozzájárult a Szintézis Informatika csapata is az érintőképernyős kasszarendszer és az elektronikus polccímke terén. „Az áruházban már a legújabb Pricer elektronikus polccímkét üzemeltük be, amely felváltva, villogtatva jeleníti meg a forintos, illetve eurós árat is. Az új kijelző az elődjéhez képest sokat változott. Az ármező nagyobb és szélesebb lett, így már messzebbről is könnyebben olvashatóak az árinformációk – mondta el Koska László, a Praktiker informatikai vezetője”. – „Ezt az új technológiát folyamatosan bevezetjük az összes áruházunkban, és várhatóan még idén négy további áruház áll át Pricer címkére. A szállító kiválasztása előtt teszteltünk rádiófrekvenciás megoldásokat, de nagy problémát láttunk abban, hogy nem váltotta ki teljes egészében az árellenőr-funkciót, mivel az emberi hibát nem küszöböli ki, ugyanis az áruház területén a fiókokban, a dolgozók zsebeiben maradt címkére is azt hiszi a rendszer, hogy a polcokon van. Ráadásul a lassabb rádiófrekvenciás kommunikáció miatt a címkeelem élettartama nem éri el a 8-10 évet, és ez erősen rontja a megtérülési számokat.”
Munkahelyteremtés
Az esztergomi áruház 65 új munkahelyet teremtett, és a felvett dolgozók több mint fele közvetlenül munkanélküli státusból érkezett. A toborzásnál a barkácslánc igénybe vette a helyi munkaügyi központ segítségét. A dolgozók részt vettek az épülő áruház berendezésében is, amely április 23-tól mintegy 500 millió forintos nyitó árukészlettel várja a vásárlókat. Az üzletegység elsősorban a szaniter-, csempe-, építőanyag- és festéktermékekre kíván fokuszálni, de a családi házas környék miatt a kertosztály is hangsúlyos lesz.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb