„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

archiv

Kisházak és pavilonok könnyű acélszerkezetes építése 1970-ben kelt kiadvány

A kisházak és pavilonok fejlődését tekintve a fejlődés első stádiumában a könnyű acélvázas kisépületek iránt a kommunális igényeket kielégítő vállalatok — közlekedési és kereskedelmi — érdeklődtek. Az ő igényeiknek és megrendeléseiknek megfelelően terjedtek el a hőszigetelés nélküli acélvázas pavilonok, melyeknek oldalfalai a leggyakrabban acélvázas üvegfallal készültek. Ezek azonban az időjárással szemben csak korlátozott védelmet nyújtottak.
A fejlődés második szakaszában az igények megváltoztak és bővültek, a korábbi megrendelők igen gyakran teljes értékű, télen is üzemeltethető típust kívántak, a megrendelők között megjelentek az egyéni építtetők, akik gyorsan üzemeltethető hétvégi házakat, ill. családi házakat akartak vásárolni. Ezzel egyidőben jelentek meg az iparban az új anyagok (műanyag szigetelő- és burkolóanyagok), amelyek felhasználásával lehetőség nyílt a megváltozott igények kielégítésére.
Az új épülettípus létrehozása érdekében a nagy acélgyártó cégek megtettek minden erőfeszítést. Az általuk létrehozott építmény választékából ritkán hiányzott és hiányzik a kis ház, amely vagy típuspavilon, hétvégi ház, vagy családi ház.

Az acélvázas kisépület létjogosultsága
Igen gyakran hangoztatott állásfoglalás építőipari körökben, hogy hagyományos épületekkel egyenértékű acélvázas épülettípus általános elterjesztése hazai viszonylatban nem kívánatos, elsősorban az aránylag magas építési költségek miatt. Ez a szemlélet azonban nem veszi figyelembe azokat a szempontokat, amelyek az utolsó évtizedekben váltak jelentőssé.
— Az említendő szempontok elsősorban kisépületekre vonatkoznak, nagyobb épület könnyűszerkezetes változata az ismertetetten kívül számos egyéb előnnyel is jár.
— Szervezett tömeggyártás, egyedi felhasználási lehetőség.
— Rendkívül rövid helyszíni szerelési idő. — Ismételt felhasználási igény biztosítása. — Nagyfokú tipizálási lehetőség az alkotóelemek tekintetében, míg az épület megőrizheti egyedi jellegét.
— Szállítási költségek lényeges csökkenését is jelenti a könnyűszerkezetes épülettípus alkalmazása.
— Igen sok esetben az épület rövidebb idő alatt történő üzembehelyezése is komoly gazdasági előnynyel jár az üzemeltető számára (elárusító pavilon).
— Igen sok esetben a kommunális igények gyors kielégítése feltétlenül szükséges (jegypénztár, váróhelyiség, pénzbeváltóhely stb.).

– Épületexport-lehetőség nagy távolságra is. — Téli időszakban is mód van a kivitelezésre, az építkezési költség növekedése és az építési tevékenység minőségének csökkenése nélkül.
— A felvonulási és építésvezetési költségek a minimumra csökkenthetők.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

További részt a kiadványból az alábbi PDF megtekintésével találhat:

forrás: http://adtplus.arcanum.hu/Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb