„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napelem

Áfa nélküli napelem és még az állam támogatást is ad.

Ausztriában több mint 90 ezer magánszemély nyert támogatást az Éghajlat- és Energiaügyi Alapból napenergiás tárolókra és napelemes rendszerekre.

Áfamentes napelem és még állami pénz is jár mellé
napelemes moduláris ház

A nyertes pályázók között 323 millió eurót, azaz 125 milliárd forintnyi összeget biztosítanak a lakosoknak és az Osztrák kormány emellett azt is tervezi, hogy eltörli a fotovoltaikus rendszerek áfáját.

Egyszerűen hihetetlen, aki pályázott mindenki nyert! Ilyet itthon nem láthatunk sajnos. Az igazi érdekesség még, hogy 20Kw-os méretig támogatták a napelemes pályázókat, mely nagyon komoly teljesítmény, hiszen általában egy családi ház számára egy 6-8 Kw-os rendszer is nulla rezsis megoldást ad.

al kihívás elé is állít minket. Most van itt az ideje, hogy a finanszírozást ésszerűen alakítsuk ki. Más országok kedvező tapasztalatokkal rendelkeznek az áfa eltörlésével kapcsolatban. Ezt komolyan meg kell vitatnunk” – folytatta.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Vera Immitzer, a Photovoltaic Austria, iparági szövetség elnöke szintén örömét fejezte ki a támogatási felhívás iránti nagy érdeklődés kapcsán. Rámutatott, hogy 2022-ben Ausztria napelemes kapacitásainak növekedése először lépte át az egy gigawattos határt. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy még mindig sok a tennivaló, különösen a kereskedelmi méretű fotovoltaikus rendszerek esetében.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb