„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Adaptív városi szabályozások: navigálás a megfizethető lakhatás, az infrastruktúra és a fenntarthatóság változásaiban az Egyesült Államokban

A városfejlesztés folyamatosan változó táján a városok számos kihívással néznek szembe, amelyek gyors és innovatív megoldásokat igényelnek, a megfizethető lakhatás kritikus kérdésétől a hatékony és zsúfolt infrastruktúra és a fenntartható energiagyakorlatok sürgető igényéig.

Ahogy az épített környezet követelményei bővülnek, a helyi hatóságok világszerte újradefiniálják a politikákat és szabályozásokat városaik formálására. Ezek az innovatív szabályozások fenntartható és következetes fejlődést hajthatnak végre, miközben a városok a jelenlegi kihívások és a jövőbeli törekvések metszéspontjában állnak.

Megfizethető lakhatás

Tavaly októberben Kaliforniában Gavin Newsom kormányzó törvényt írt alá a megfizethető lakhatásról szóló jelentős reformról.

Ez felülírja a helyi övezeti előírásokat a területen, és lehetővé teszi, hogy egy korábban kereskedelmi célú felhasználásra tervezett területen megfizethetőbb lakások épüljenek. Ezen túlmenően, júliustól kezdve bizonyos lakóprojektek teljes mértékben a megfizethető lakhatásra irányulnak. A kezdeti California Environmental Quality ACT (CEQA) megkerülésével 300 000 és 400 000 közötti megfizethető lakást lehet létrehozni az államban.

Ezzel szemben New York polgármestere, Eric Adams a közelmúltban egy ambiciózus és átfogó stratégiát vezetett be, a „Get Stuff Built” címmel a megfizethető lakhatás jelentős kihívásának megoldására.

Ez a sokoldalú megközelítés a város legsürgetőbb problémájának, a lakhatásnak a leküzdése iránti elkötelezettséget bizonyítja. Az akcióterv 2030-ra összesen 500 000 lakás megépítését írja elő megfizethető áron. A tervnek meg kell felelnie a tervezett 560 000 lakásszükségletnek. minőségi vélemények.

Infrastruktúra és torlódások

Mivel a nagyvárosok túlzsúfoltság problémáival szembesülnek, a szabályozást újragondolják, hogy megfeleljenek az új igényeknek és a változó feltételeknek. Júniusban a New York-i Szövetségi Autópálya-igazgatás új árképzési programot hagyott jóvá a város túlterheltségének kezelésére.

A Fővárosi Közlekedési Hatóság (MTA) által közzétett jelentés felvázolja a projekt kezdeményezéseit és összefoglalja annak céljait. Röviden, a javaslat új felárakat és útdíjakat emel ki a Manhattan belvárosában, csúcsforgalomban zajló utakra. Az új árképzési program az elképzelések szerint évi 1 milliárd dollárt termel az MTA-nak a meglévő tömegközlekedési hálózat fejlesztésére. Ez lesz az ország első torlódási díjszabási törvénye.

Hasonlóképpen, az austini városi tanács határozatot fontolgat a lakástermelési támogatás sűrűsítéséről a texasi Austinban. Az állásfoglalás kimondja, hogy “a kisebb telekméretek ösztönzik a kompakt fejlesztést, és ösztönözhetik a meglévő infrastruktúra, például utak, vízellátás és szennyvízrendszerek használatát.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kezdeményezés növeli a városrészeken belül engedélyezett egységek számát, és 2500 négyzetlábra vagy kevesebbre csökkenti a szabványos telekméreteket, változatos lakóépületeket hozva létre a túlzsúfoltság leküzdése érdekében.

Energia kódok

Ahogy az éghajlati válság egyre sürgetőbb problémává válik a városok számára, sok helyi hatóság újragondolja energetikai építési szabályzatát az épített környezet szén-dioxid-mentesítése érdekében.

Massachusettsben új mércét határoztak meg az új épületek gyártásánál. Michelle Wu bostoni polgármester minden önkormányzati épületben betiltotta a fosszilis tüzelőanyagok használatát. Végrehajtási rendeletét követően tíz másik massachusettsi város ígéretet tett arra, hogy betiltják a fosszilis tüzelőanyagok használatát helyi épületeikben.

Az új energiaszabályok az előrejelzések szerint 2030-ra felére csökkentik a város kibocsátását, és az Egyesült Államokban az állam elsőként kezdeményezi ezt.

A várostervezési törvények és rendeletek elengedhetetlen eszközei a városok változó igényeihez való alkalmazkodásnak. Júniusban Párizs újra bevezette a felhőkarcolók betiltását, és az új épületek magasságát legfeljebb 37 méterre korlátozta. Sőt, a döntés a Herzog & de Meuron által tervezett, 180 méteres építmény, a Tour Triangle építése körüli vita után született.

Az év elején a Los Angeles-i önkormányzat elfogadta azt a szabályzatot, amely előírja, hogy minden épületet teljesen elektromos energiával kell tervezni. Végül Los Angeles is megszavazta az első „Park Block” megvalósítását, amely egy autómentes városi hálózat létrehozására irányuló kezdeményezés.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb