„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Párizs visszaállítja a felhőkarcoló-tilalmat a Tour Triangle visszhangja után

Párizs újra bevezette az új épületek magasságának korlátozását a városban, miután a svájci Herzog & de Meuron stúdió által tervezett Tour Triangle torony építése vitatott volt.

A tegnap bejelentett magassági korlátozás értelmében az új épületek magassága a francia fővárosban nem haladhatja meg a 37 métert, azaz a 12 emeletet. Ezzel visszaállítják ugyanazt a párizsi tervezési törvényt, amelyet 1977-ben vezettek be az Eugène Beaudouin, Urbain Cassan és Louis Hoym de Marien építészek által tervezett, 210 méter magas irodatorony, a Tour Montparnasse építése után, amely szintén nagy vitákat váltott ki.

Az 1977-es magassági korlátozás 2010-ig volt érvényben. Ezt Bertrand Delanoë korábbi polgármester hatályon kívül helyezte, és az irodatornyok esetében 180 méteres, a lakóházak esetében pedig 50 méteres magassági korlátot vezetett be.

A tilalmat Anne Hidalgo polgármester asszony helyi bioklimatikus városfejlesztési tervének részeként vezették be újra, amelynek célja Párizs szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése. Az intézkedést a Herzog & de Meuron által tervezett Tour Triangle piramis alakú torony építése is indokolta, amely 2021-ben kezdődött és a tervek szerint 2026-ban fejeződik be.

Az építése, amely ellenérzésekkel szembesült, és amelyet különböző jogi és tervezési csatározások miatt 12 évvel késleltettek, a Jean Nouvel által tervezett 180 és 125 méter magas Tours Duo felhőkarcolók mellett a tanács épületmagasságok korlátozására irányuló törekvésének középpontjába került.

Ha elkészül, a Tour Triangle lesz a város harmadik legmagasabb épülete. Trapéz alakja azt jelenti, hogy Párizs központjából egy vékony toronyra hasonlít majd, de keletről és nyugatról teljes szélességében látható lesz. Belsejében egy szálloda és irodák, valamint egy konferenciaközpont, üzletek és éttermek kapnak helyet.

A The Times magazin szerint a tilalom része a városra vonatkozó szélesebb körű “bioklimatikus” tervnek, amely Hidalgo szerint azt hivatott biztosítani, hogy Párizs “a következő években is vonzó és kellemes maradjon a hőmérséklet gyorsulása ellenére”. A lap arról is beszámolt, hogy a tiltásért folytatott harcot Émile Meunier zöld tanácsos vezette.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Azt mondták, hogy Párizsnak magas tornyokra van szüksége, hogy felvegye a versenyt London városával” – mondta Meunier. “Most pedig vége a tornyoknak Párizsban”.

A Twitteren Meunier szintén “történelmi jelentőségűnek” nevezte a lépést.

“Párizs új helyi városrendezési terve a tornyok végét jelzi, és visszatér az ésszerű magassághoz” – írta.

Kínában szintén nemrég korlátozták az épületek magasságát. A szupermagas felhőkarcolók építését 500 méterre korlátozták, a 250 méter feletti épületek építését pedig “szigorúan korlátozták”. Az új politika, amelyet a Lakásügyi és Város-vidékfejlesztési Minisztérium honlapján tettek közzé, megtiltotta a “másoló magatartást” is, és meghatározta a főépítészek szerepét a városaiban.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb