„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Parley for the Oceans újrahasznosítja Christo és Jeanne-Claude L’Arc de Triomphe Wrapped című művét

A L’Arc de Triomphe Wrapped, Christo és Jeanne-Claude művészek utolsó alkotását a Parley for the Oceans újrahasznosítja, és sátrakká és napernyőkké alakítja majd a 2024-es olimpián és más párizsi eseményeken.

2021-ben a L’Arc de Triomphe Wrapped a párizsi Champs-Élysées-n álló emlékművet 25 000 négyzetméteres ezüstös anyaggal burkolta, amely 7000 méter vörös kötéllel volt a helyére kötve.

Mind a szövet, mind a kötél szőtt polipropilénből, egyfajta hőre lágyuló műanyagból készült, és újrahasznosításra szánták – ezt a víziót most a Christo and Jeanne-Claude Alapítvány valósítja meg a Parley for the Oceans környezetvédelmi szervezettel együttműködve. A szervezet már feldolgozta az anyagokat, és most a tervezési és gyártási fázisban van.

Anne Hidalgo párizsi polgármester megerősítette, hogy a kialakított sátrakat és árnyékoló szerkezeteket nagy eseményeken fogják használni, beleértve az olimpiai és paralimpiai játékokat, amelyeknek a város jövőre ad otthont.

A Parley for the Oceans alapítója és vezérigazgatója, Cyrill Gutsch azt mondta, hogy értelmes volt egy olyan installációnak új életet adni, amely szerinte “a lázadás zászlaja” és “bátorítás arra, hogy a lehetetlennek tűnő ötletek valósággá váljanak”.

A L’Arc de Triomphe Wrapped alépítményéből származó fát és acélt már újra felhasználta a Les Charpentiers de Paris szervezet, valamint az ArcelorMittal és a Derichebourg Environnement cégek. Két éve, hogy a Christo and Jeanne-Claude Alapítvány bemutatta a L’Arc de Triomphe Wrapped-et, amely mindkét művész posztumusz alkotása.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Christo 2020-ban, Jean-Claude pedig 2009-ben hunyt el, de a páros 1961-ben közösen alkotta meg a projektet. A művészek és alapítványuk minden nyilvános projektjüket és beltéri installációjukat Christo és Jean-Claude közös munkáinak tekintik. A L’Arc de Triomphe Wrapped 2020-ban indult volna, de a koronavírus-járvány kitörése miatt 2021-re halasztották.

Christo halála után csapata a Centre des Monuments Nationaux-val, a Pompidou-központtal és Párizs városával együtt véglegesítette a projektet. Christo és Jean-Claude arról a legismertebbek, hogy híres épületeket és tájakat „csomagolnak” hatalmas méretű műalkotásaikkal.

Míg egyes kritikusok támadták projektjeik pazarlását vagy környezeti beavatkozását, a művészek alapítványa fenntartja, hogy a legtöbb anyagot újrahasznosították, és a helyszíneket olyan állapotban hagyták, ahogyan találták, vagy még jobb.

Forrás: www.kp.huKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb