„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Halála után majdnem egy évvel létrejött Christo drámai “Becsomagolt Diadalív” installációja

Nemrégiben kezdődtek meg a munkálatok a néhai Christo soha el nem készült párizsi diadalívének intervenciója. Jad Sylla építészeti fotós első képei kiemelik a híres emlékmű drámai burkolását, 25 000 négyzetméter, mely újrahasznosítható ezüstkék polipropilén szövetből és 3000 méter vörös kötélből áll. A szeptember 18-tól 2021. október 3-áig tervezett „l’Arc de Triomphe, Wrapped” ideiglenes alkotás csupán 16 napig lesz látható.

Christo Vladimirov Javacheff, ismertebb nevén Christo, bolgár művész és néhai felesége, Jeanne-Claude a nagyszabású építészeti beavatkozásaikról ismertek, többek között a párizsi Pont Neuf és a berlini Reichstag becsomagolásáról.

Híres építészeti/művészeti beavatkozásaik közé tartoznak még a Wrapped Coast Ausztráliában, a Colorado -i Völgyfüggöny, a Miami környező szigetei, a The Pont Neuf Wrapped Párizsban, az Esernyők Japánban és Kaliforniában, a Wrapped Reichstag Berlinben, Az Úszó mólók az olasz Iseo-tónál és a The London Mastaba a londoni Szerpentine -tavon.

Christo tavaly, 84 éves korában hunyt el New Yorkban, mielőtt megvalósította volna a tervét, miszerint a híres párizsi Diadalívet újrahasznosítható kék anyaggal tekerje be. A Centre des Monuments Nationaux -szal együttműködésben és Párizs városával egyeztetve, a Pompidou Központ támogatásával most megvalósult projekt, amelyet először 1962-ben terveztek, és már 2021 szeptemberére be volt tervezve. Christo irodája korábban közzétette, hogy “Christo és Jeanne-Claude mindig is egyértelművé tette, hogy a folyamatban lévő alkotásaikat halála után is folytatják. Christo kívánsága szerint a „L’Arc de Triomphe, Wrapped” Párizsban, Franciaországban még mindig jó úton halad, és 2021. szeptember 18-tól október 3-ig életre kel.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A művész hivatalos honlapján egy nyilatkozat magyarázza, hogy “1961-ben, három évvel a párizsi találkozás után Christo és Jeanne-Claude elkezdtek műalkotásokat készíteni városi, és vidéki köztereken. Az egyik projektjük egy középület beburkolása volt. Amikor megérkezett Párizsba, Christo bérelt egy kis szobát a Diadalív közelében, és azóta is szoros kapcsolatban állt az emlékművel. 1962-ben készített egy fotómontázst a Diadalívről, az Avenue Foch felől, és 1988-ban egy kollázst. 60 évvel később a projekt végre konkretizálódik.” Az installáció során az Örök láng, az Ismeretlen Katona sírja előtt a Diadalívben továbbra is égni fog, és a napi szertartások és rituálék a szokásos módon folytatódnak.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb