„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

A gázárak emelkedésében is Magyarország az első

Az elmúlt év felmérése alapján az Europai Unioban (sajnos) sikeresen az elsől vagyunk még egy dologban, ez nem más, mint a gázárak növekedése.

A gázárakban az időszakban /nemzeti valutában számolva/

– a legnagyobb csökkenés Belgiumban mutatkozott (-29 százalék), míg a legnagyobb növekedés az EU egészében Magyarországon (+11,1 százalék).

Az árnövekedésben Magyarország után, jóval lemaradva, 6-6 százalékos emelkedéssel Litvánia és Lengyelország következett.

Euróban számolva a legalacsonyabb gázdíjak Romániában voltak (7,5 euró/gigajoule), míg a legmagasabbak Svédországban (26,9 euró). Magyarország 13,23 euróval a középmezőnyben foglalt helyet. Az átlagos gázár az unióban 14,7 euró volt gigajoule-onként a vizsgált időszakban.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Vásárlóerő-paritáson számolva a gáz ára a legalacsonyabb Luxemburgban volt, (10,7 PPS/gigajoule), a legmagasabb Svédországban (23,8), illetve Lengyelországban (21,8) és Bulgáriában (20,2). Magyarország a negyedik helyezett e tekintetben, 20,12-es mutatóval.

A háztartási gázárak adótartalma átlag 22 százalék volt az EU-ban, a portugál 5 százaléktól a nagy-britanniai 50 százalékig. Magyarországon 20 százalék volt az adótartalom.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb