„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Az Otthon Centrum felmérése szerint nem eladhatóak a használt lakások és házak

Országos átlagban harmadával esett a használt lakások iránti kereslet az utóbbi két évben, de például Budapest hegyvidékén csak 20, Szentendrén pedig 25 százalék volt a csökkenés, ugyanakkor Tatabányán 35-40 százalékot ért el – közölte felmérése eredményét az Otthon Centrum az MTI-vel.

Az elemzés bemutatja, hogy a főváros egyes területein és a vidéki városokban milyen lakástípusokat kerestek két éve – a válság előtt – és milyenekre van igény napjainkban. Például Budapest II. és XII. kerületében a tégla szerkezet és a csendes környék a favorit változatlanul, viszont a 70 négyzetméteres elvárt alapterület 20 négyzetméterrel kisebb lett.

Szentendre környékén a válság előtt a 800 négyzetméteres telken álló 130 négyzetméteres családi ház volt a keresett, 35-40 millió forintos áron. Ma már elég a 400 négyzetméteres telek, és az ikerház is, de ne legyen drágább 25-30 millió forintnál.

Kaposváron a 9-10 millió forintos, egyedi fűtésű téglaházakat keresték leginkább két éve, ma ugyan ezt 7-8 millió forintért akarják megvenni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A legnagyobb értékvesztést a paneles lakások szenvedték el. Például a főváros XI. kerületében a 60-80 négyzetméteres panellakások árai 20-25 millióról estek 16-18 millió forintra. Győrben az átlagos panel lakás ára 9 millióról csökkent 6,5-8 millió forintra.

A leginkább válságálló lakások a városközpontokhoz közeli, kisebb lakások. Például Budapest belvárosában – az V., VI., és a VII. kerületben – jó állapotban lévő házban az utcai lakásokat változatlanul 15-20 millió forintért keresik. Sopronban a kétszobás, 50 négyzetméteres, egyedi fűtésű, felújított lakások 12-13 millió helyett 11-13 millió forintért kaphatók.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb