„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

1HírekKörnyezetvédelem, energiatakarékosság

Ön mivel fűt és mennyibe kerül havonta?

  • A hetvenes évek végéig olajjal fűtött a magyar lakosság nagy része. A 70-es évek végén jött az olajválság.
  • A gazdaságunk a filléres orosz olajra volt építve. De az olajválságot követően menekülés kezdődött a szén, majd a gáz irányába.
  • Ekkor jött az automata szénkazán korszaka, mely kényelmesebb volt mint az olaj. Közintézményeket csak ezzel fűtötték, mindenütt büdös szmog volt. Ki ne emlékezne a Totya, a Vinyiszto és a Carborobot kazánokra.
  • Magyarországon a 70-es évektől a 90-es évek elejéig szénnel fűtöttek a családiházak többségében és a lakótelepeken egyaránt. 
  • A rendszerváltás elhozta a “kényelmes energiát” a földgázt.
  • A szénbányák bezárásával tízezrek kerültek utcára hazánkban.

1991-92-ben beköszöntött a gázprogram. A ´90-es évek elején elkezdődtek a nagy gázprogramok, országrészek, eldugott települések lettek gázzal ellátva. 
Igazi népbutító politika hatására a “tiszta és energiatakarékos gáz” mindenkit elvarázsolt. A gáz árát mesterségesen alacsonyan tartották, így mindenki áttért a gázfűtésre.

Miután az ország legnagyobb többsége gázfüggő lett, szép lassan megszüntették a gázártámogatást. A 30 forintos gázból igen gyorsan 140 forintos gáz lett köbméterenként.

A nagy hőszigetelési láz csak ezután kezdődött el, hiszen napjainkra egy régi 100 nm-es családiház fűtésköltsége akár 70-80 ezer forintot is elérheti egy gáz- központi fűtéssel.

 2012-ben a gáz ára a csillagos égben van, ezért egyre többen az új házakban kandallót és cserépkályhát is építtetnek, melyekkel rengetek energiát lehet megtakarítani.

Egyre többen a geotermális energiák irányába fordulnak, napelemek és napkollektorok, valamint szélkerekeket telepítenek, de ehhez állami segítségre lenne szükség. 
Az állam viszont bagatel összegekkel jelentetett meg pályázatokat a közelmúltban, melyek forrásai a kiírás első két-három napjában el is apadtak. 

Napjainkban egyre több elektromos fűtésrendszerrel találkozhatunk. Vannak hőtárolós elektromos kandallók, kályhák, infrasugárzó fűtések, fűtőfilmek, hőszivattyús fűtések, stb…


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az elektromos fűtésrendszerek hatalmas előnye még akkor is, ha egy kicsit drágábban üzemeltethetőek még napjainkban, mint a gázzal működő társaik, hogy megújuló energiával is üzemeltethetőek, mint például szélerőmű, napelem. Ezáltal a fűtésköltség egy egyszeri beruházással akár nulla forintra is leszorítható. Ezáltal az elektromos fűtések sokkal környezetbarátabb rendszerek mint a foszilis energiákkal működő hőtermelő egységek.

Németországban nem lehet építési engedélyt kiadni, ha a családiház valamilyen megújuló energiát nem hasznosít.

Ön mivel fűt és mennyibe kerül ez havonta?

Kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet.

*Az adatok statisztikai célokat szolgálnak, folyamatosan közzétesszük havi frissítéssel az eredményeket.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb