„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekKörnyezetvédelem, energiatakarékosság

A Fehér Ház tetejére újabb napelemek kerülnek

Obama elnöki hivatala 2010 októberében a megújuló energiafelhasználás iránti elkötelezettségének jeleként megígérte, hogy napelemeket helyeznek el a Fehér Házon. Obama egyébként már vidéki kampányában is szót ejtett a tetőn elhelyezett napelemek helyreállításáról.

whitehousesolar

Egy magát megnevezni nem kívánó fehér házi hivatalnok szerint egy felújítás keretében az egész épületnek javítják az energiahatékonyságát. Az akkori energiaügyi miniszter, Steven Chu és a Fehér Ház környezetminőségi tanácsának elnöke, Nancy Shuttley jelentette be, hogy közbeszerzési pályázatot hirdetnek meg, amelynek keretében 20-50 napelempanelt szeretnének venni. A hivatal nem közölte se a gyártót, se pedig a projekt árát, de annyit elárultak, hogy amerikai gyártmányú napelemekről van szó és azt is demonstrálja, hogy történelmi épületekbe is beépíthetők a napenergiát felhasználó eszközök. A beruházás nyolc év alatt térül meg. A projekt keretében hatékonyabbá teszik az épületgépészeti eszközöket és változtatható fordulatszámú ventilátorokat is felszerelnek.

White-House-Solar-Panels-2

Nem ez az első eset, hogy napelemeket szereltek fel a Fehér Házra. Jimmy Carter 32 vízmelegítő panelt szereltetett fel elnöksége idején, a 70-es évek végén, azonban ezt 1986-ban Ronald Reagan leszereltette. Aztán 2003-ban George W. Bush napkollektoros eszközt és két napelemes vízmelegítőt helyeztetett el a fő karbantartó épület tetején.

white house solar panels

Az első fehér házi napelemekről egy svájci dokumentumfilm is készült A Road Not Taken címmel. Carter még csak találgatta, hogy lehet-e jövője a napelemes rendszereknek, de a 70-es évek végéhez képest 97 százalékkal csökkent a napelemek ára és manapság 120 ezer ember dolgozik az Egyesült Államokban a napenergia-szektorban. Jelenleg 1,3 millió amerikai háztartásnak ad energiát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

U.S. President Barack Obama speaks during a visit to DeSoto Next Generation Solar Energy Center in Arcadia

Az Obama-kormány több intézkedést is hozott, amellyel megpróbálják az energiafelhasználás hatékonyságát és a megújuló energia felhasználását növelni. A szövetségi szervek által használt hibrid személygépkocsik és teherautók száma megduplázódott, valamint 7 százalékkal nőtt a megújuló energiák kormányzati hasznosítása, és így 15 százalékkal csökkent az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása is. A kormányzat két milliárd dollárt szánt a szövetségi épületek energia- hatékony feljavítására.

solar_power_88009355

Ezek az intézkedések hét millió gallon üzemanyagot takarítanak meg, amely egyenértékű 1,5 millió autó végleges kivonásával a forgalomból. Obama új célkitűzése, hogy 2020-ig a szövetségi kormányzat energiafelhasználásának 20 százaléka legyen megújuló energiaforrásból, amely magában foglalja a hadsereg, a haditengerészet és légierő egy 3 gigawattos megújuló energiaforrást biztosító rendszerét is.

Forrás: washingtonpostKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb