fbpx
Home / Hírek / A Fehér Ház tetejére újabb napelemek kerülnek

A Fehér Ház tetejére újabb napelemek kerülnek

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Obama elnöki hivatala 2010 októberében a megújuló energiafelhasználás iránti elkötelezettségének jeleként megígérte, hogy napelemeket helyeznek el a Fehér Házon. Obama egyébként már vidéki kampányában is szót ejtett a tetőn elhelyezett napelemek helyreállításáról.

whitehousesolar

Egy magát megnevezni nem kívánó fehér házi hivatalnok szerint egy felújítás keretében az egész épületnek javítják az energiahatékonyságát. Az akkori energiaügyi miniszter, Steven Chu és a Fehér Ház környezetminőségi tanácsának elnöke, Nancy Shuttley jelentette be, hogy közbeszerzési pályázatot hirdetnek meg, amelynek keretében 20-50 napelempanelt szeretnének venni. A hivatal nem közölte se a gyártót, se pedig a projekt árát, de annyit elárultak, hogy amerikai gyártmányú napelemekről van szó és azt is demonstrálja, hogy történelmi épületekbe is beépíthetők a napenergiát felhasználó eszközök. A beruházás nyolc év alatt térül meg. A projekt keretében hatékonyabbá teszik az épületgépészeti eszközöket és változtatható fordulatszámú ventilátorokat is felszerelnek.

White-House-Solar-Panels-2

Nem ez az első eset, hogy napelemeket szereltek fel a Fehér Házra. Jimmy Carter 32 vízmelegítő panelt szereltetett fel elnöksége idején, a 70-es évek végén, azonban ezt 1986-ban Ronald Reagan leszereltette. Aztán 2003-ban George W. Bush napkollektoros eszközt és két napelemes vízmelegítőt helyeztetett el a fő karbantartó épület tetején.

white house solar panels

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Az első fehér házi napelemekről egy svájci dokumentumfilm is készült A Road Not Taken címmel. Carter még csak találgatta, hogy lehet-e jövője a napelemes rendszereknek, de a 70-es évek végéhez képest 97 százalékkal csökkent a napelemek ára és manapság 120 ezer ember dolgozik az Egyesült Államokban a napenergia-szektorban. Jelenleg 1,3 millió amerikai háztartásnak ad energiát.

U.S. President Barack Obama speaks during a visit to DeSoto Next Generation Solar Energy Center in Arcadia

Az Obama-kormány több intézkedést is hozott, amellyel megpróbálják az energiafelhasználás hatékonyságát és a megújuló energia felhasználását növelni. A szövetségi szervek által használt hibrid személygépkocsik és teherautók száma megduplázódott, valamint 7 százalékkal nőtt a megújuló energiák kormányzati hasznosítása, és így 15 százalékkal csökkent az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása is. A kormányzat két milliárd dollárt szánt a szövetségi épületek energia- hatékony feljavítására.

solar_power_88009355

Ezek az intézkedések hét millió gallon üzemanyagot takarítanak meg, amely egyenértékű 1,5 millió autó végleges kivonásával a forgalomból. Obama új célkitűzése, hogy 2020-ig a szövetségi kormányzat energiafelhasználásának 20 százaléka legyen megújuló energiaforrásból, amely magában foglalja a hadsereg, a haditengerészet és légierő egy 3 gigawattos megújuló energiaforrást biztosító rendszerét is.

Forrás: washingtonpost

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

15 millióra emelik a maximális CSOK kölcsönt és már 2 gyermek esetében 10 millió forint az igényelhető összeg

A kormány pár napja kivezette a lakáskasszát a piacról és egy héten belül meg is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..