„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A diszkógömbök visszatáncolják magukat napjaink trendjeibe- ezúttal a lakberendezésben

A lakberendezési trendek idén egyre eltávolodni látszanak a minimalista esztétikától, amely az elmúlt években uralta a belső tereket, és egyre többen vonzódnak a maximalistább hangulatú otthonok felé. A gyakran nosztalgiával átitatott trendek az utóbbi időben több népszerű “core” trend formájában mutatkozott meg – gondoljunk csak a cluttercore-ra és a cottagecore-ra.

Talán a szabadság utáni vágy adja a minimalizmus szigorú (és gyakran irreális) korlátai elől menekülést, melyben aggódás nélkül fejezhetjük ki magunkat, vagy talán egy olyan múlt utáni vágyakozás, amely a jelenlegi világképünkből nézve messzinek és kevésbé bonyolultnak tűnik. Az is lehet, hogy csak egy módja annak, hogy elfogadjuk a szórakozást, a boldogságot és a reményt, amit egy kényelmes és divatos otthonból nyerhetünk.

Bármi legyen is az oka, az emberek mindenhol tömegesen alkalmazzák ezeket a trendeket, akár teljes körű otthoni átalakítással, akár néhány divatos dekorációs elem egyszerű hozzáadásával. És nincs is olyan, ami most menőbb lenne, mint az ikonikus diszkógömb.

Az 1970-es évek emblematikus darabjai, ezek a szikrázó fénypárnák, amelyek álomszerű sugarakat vetettek a táncosokra, amikor Donna Summer Funkytown-jára rázták magukat, most az online trendszetterek új kedvencei. Összefoglalva: “A diszkógömbök jó hangulatot árasztanak.”

És Lina Shannon, az eredeti Disco Mirror megalkotója és 2021-es Etsy Design Awards döntősének ez a kijelentése nem is lehetne igazabb, mivel az ízlésformálók mindenhol elfogadják (és adaptálják) a ragyogó gömböt a saját otthonukba. De az éjszakai klubokban található automatizált, forgó és gyakran high-tech változatok helyett a belsőépítészeti mágusok inkább kizárólag a diszkógömb eredendően csillogó külsejére hagyatkoznak, hogy beszéljenek magukért, gyakran természetes fényjátékok révén, amelyek tűhegynyi fényt vetnek mindenre, amit megérintenek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hatás varázslatos, csodás, és olyan, mintha egy elborult álomsorozatból lépett volna elő. De ahelyett, hogy elborítaná az érzékeket, teljesen rabul ejti őket. Egyesek szerint a diszkógömb-rajongás közelmúltbeli újjáéledése nem a múlt felidézésének vágya, hanem, ahogyan a Studio Rotganzen munkatársa, Erik Schilp magyarázza, “a múlt dicsőségének játékos megjelenítése…[és] egy nagyon vizuális metafora a letűnt időkről és a képzelt ártatlanság elvesztéséről”. A Rotganzen részéről ez az értékelés extra súlyt képvisel, mivel sokan a csillogó gömbök visszatérését a stúdió 2021-es, Kelly Wearstler tervezővel való együttműködésének tulajdonítják. De a közösségi média (mint mindig) szintén hozzájárult a népszerűségéhez, mivel az emberek mindenhol hozzászóltak a mindenütt jelenlévő gömbhöz.

A diszkógömb egykor csak a közterek központi eleme volt, de a tükrös varázslatos diszkógömb mostanra mindenhol utat tör magának az otthonokba, újrateremtve egy letűnt korszak jó hangulatát egy nyugtalanító jelenben, amelynek minden pozitívumra és, nos, csillogásra szüksége van – és erre a ritmusra mindannyian táncolhatunk.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb