„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Khaled El Mays “pszichedelikus” bútorkollekciója merész moduláris darabokat kínál

Khaled El Mays, libanoni származású multidiszciplináris tervező szürreális, pszichedelikus stílusú installációt hozott létre a Nilufar Galériában a milánói dizájnhétre, amely figyelemfelkeltő moduláris üléseket tartalmaz.

A milánói Nilufar Galériában kiállított, két helyiségből álló installáció egy nagyméretű falfestményt tartalmaz, amely egy túlvilági jelenetet ábrázol, amely kétértelmű építészetből és arctalan alakokból áll. El Mays az egyik szobában egy csomó hasonlóan élénk, görbe moduláris ülőalkalmatosságot helyezett el, amelyek a már meglévő Flora ülőalkalmatosság-kollekicójának pszichedelikus stílusú változatai.

A bútorok egy része élénk, mintás szőnyegeken volt elhelyezve, amelyek már a galériában voltak, de még inkább hozzátesznek az installáció merész megjelenéséhez. A kanapék mellett egy furcsa lámpát helyeztek el nyolc burjánzó lámpával, vagyis “fejjel”.

“A projekt egy pszichedelikus pillantás arra, hogyan torzultak el Flora arányai. Teljesen funkcionálisak, és úgy tervezték őket, hogy nagyon modulárisak legyenek – ez az egész ötlet alapja” – mondta El Mays.

Elmagyarázta, hogy bár az ülőalkalmatosságokat a Nilufar falfestményeivel szemben installációként mutatták be, mégis használatra készültek. El Mays egy 1970-es évekbeli mintás kanapé képét vette alapul az ülőgarnitúra színes kárpitjának megalkotásakor, amely digitálisan nyomtatott mintákkal ellátott vászon viszkóz.

“Amikor megláttam, azt gondoltam, hogy hűha, ez határozottan a vizuális referencia” – mondta a tervező. “A kanapé szövete hullámos volt. Ez volt a kiindulópont.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A második szobában egy zöld bársony kanapé, egy barna klubfotel, amelyet bozontos bőrrojtokkal borítottak, és egy gömbölyű fa állólámpa is található, hozzá illő rojtokkal.

A tervező szerint mindkét teret szokatlan arányok határozták meg, amelyek arra ösztönzik a látogatókat, hogy játékosan összekapcsolják a fantáziát és a valóságot.

“Most az emberek a virtuális világban és a való életben is árulnak darabokat, és vita van arról, hogy melyik teremtette meg a másikat. Ez egy játék ezzel az ötlettel és ezzel a fajta vitával, amit most élünk”.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb