„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A dekarbonizációtól a díszkifejezésig: innovatív 3D nyomtatott projektek 2023-ból

A 3D nyomtatás hatalmas lehetőségeket rejt magában a nagy mennyiségben történő gyártás egyszerűsége, az anyagfeltárás terén mutatott rugalmassága és mindenféle geometria megvalósítására való képessége miatt.

Idén az építészek és a tervezők a 3D nyomtatási technológiát vizsgálták az építőanyagok szén-dioxid-mentesítésére, a kortárs esztétika és a hagyományos építési módszerek integrálására, valamint a belső terek és homlokzatok kézműves és művészi rétegének hozzáadására.

3D nyomtatott szigetelt falak újrahasznosított hulladékból

A FenX AG-vel együttműködve az ETH Zürich kutatói megtalálták a módját az újrahasznosított hulladékból készült cementmentes ásványhab 3D nyomtatásának. Ez a technológia csökkenti az anyagfelhasználást, a munkaerőigényt és az általános építési költségeket.

3D nyomtatott kiskereskedelmi belső terek újrahasznosított műanyagból

Az Ecoalf, a Nagami öko-divat és dizájnstúdió úttörője együttműködött egy nettó nulla és hulladékmentes butik üzlet létrehozásában Madridban. A projekt során 3,3 tonna műanyaghulladékot hasznosítanak újra, amely korlátlan ideig újra felhasználható.

3D nyomtatott falak beépített világítással

Philipp Aduatz beépítette a 3D nyomtatást LED-es világítással a filmstúdió megtervezéséhez. Ez a hibrid anyagstratégia egy betonfalat integrál egy világítási rendszerrel, amelyben LED-szalagok vízszintesen vannak behelyezve az előre gyártott hézagokba. Ezek a lámpák többféle színre és színátmenetre változhatnak.

3D nyomtatott csempe

Az amszterdami Studio RAP által tervezett „Ceramic House” homlokzatán algoritmikusan tervezett 3D-nyomtatott kerámialapokat használnak. A stúdió ötvözi a tradicionálist és a kortársat azáltal, hogy újból bevezeti az építészetbe az egyedi anyagokat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

3D nyomtatott bonyolult geometriák a homokból

Barry Wark egy hat méter hosszú, 3D nyomtatott, homokból készült falat tervezett a dubai Jövő Múzeuma számára. A fal 3D generatív szoftvert használ, amely a természetes folyamatokat emulálja, egyedi formákat és textúrákat hozva létre, amelyek az organikus és a díszítő között léteznek. Az általa használt homok akár 8-szor ledarálható és újrahasznosítható.

3D nyomtatás a hagyományos építési módszerekkel integrálva

Kei Atsumi és Nicholas Preaud kifejlesztett egy kis pavilont Japánban, amely több mint 900 egyedi 3D-nyomtatott, dupla szegélyű darabból áll. A projekt fa alapú PLA filamentet használ, és célja a japán asztalosipari gyakorlatok 3D nyomtatással való kombinálása. A pavilon a 3D nyomtatási technológiával és a közhasználatú építészetben való alkalmazásával kapcsolatos három éves kutatást zárja le.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb