„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Robottal szőtt szálak borítják a textilipari egyetemi épületet Németországban

Üveg és szénszálak hálója veszi körül a Texoversumot, a textilipari egyetemi épületet, amelyet az Allmannwappner és a Menges Scheffler Architekten építészeti stúdiók építettek Németországban.

A Reutlingen városában található Texoversum a Reutlingeni Alkalmazott Tudományok Egyetem campusának bővítésének részét képezi, és irodákat, műhelyeket, egyetemi üzletet, együttműködési területeket és CNC robot munkaterületet tartalmaz.

Szőtt homlokzati kialakítását a textil konstrukció jellemzi, és az Allmannwappner és a Menges Scheffler Architekten fejlesztette ki Jan Knippers Ingenieure mérnöki gyakorlattal.

A Texoversum homlokzata körülbelül négy méter széles és 1,5 méter magas háromszög alakú panelekből áll, amelyek mindegyike a Stuttgarti Egyetemen kifejlesztett robotizált tekercselési eljárással készült.

Ötféle panel létezik, amelyek mindegyike ugyanazt a háromszög alakú külső formát osztja meg, de kissé eltérnek egymástól, hogy sarokdarabokat és különböző méretű nyílásokat hozzanak létre a közepén.

A FibR GmbH által gyártott szalagszerű panelek fehér üvegszálakból készülnek, amelyeket fekete szénszálakkal borítanak át, amelyek szerkezeti támaszt adnak. A Menges Scheffler Architekten partnere, Achim Menges szerint, mivel a gyártás egyedileg történik, nem keletkezett gyártási hulladék vagy anyagkivágás.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Texoversum önhordó homlokzati lapjai lépcsőzetes elrendezésűek. Ez többrétegű hatást hoz létre, amely árnyékolja a belső tereket, miközben nyílásokat is biztosít, ahonnan kilátás nyílik az épületre. Belül osztott szintű kialakítású. A központi átrium két részre választja az épületet, mindkét oldalt magasságban egy félszint választja el.

Ipari belső megjelenésű, látható betonszerkezettel és mennyezeti csatornákkal, valamint nyitott terű elrendezéssel, amely ösztönzi az együttműködést. Menges szerint a Texoversum volt az első alkalom, hogy a robotizált gyártási folyamatot egy állandó épület tervezésében valósították meg.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb