„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
HírekZöld hírek

98 méter magas, 29 emeletes toronyház épül fa szerkezetből

Az emberek nagy része azt gondolja, hogy házak általában téglából épülnek, illetve kijavítanám magamat, a magyar emberek nagy része gondolja így, pedig ez eddig sem volt így, hiszen a tégla mellett eddig is ott volt rengeteg más építőanyag, például az acél és a beton, melyre a legjobb referencia a panel házak, de mondhatunk egy sokkal nagyobbat is Dubaiban a Burj Kalifa épülete, mely 800 méternél is magasabb méretével a világ legmagasabb épülete, általánosságban elmondható, hogy vasbetonból van, kivéve a legfelső több tucat emeletet, mely már csak önmagában acélszerkezetből áll. A faházak pedig a fejlett nyugati házépítés 30%-os arányát viszik, mely helyeken a tégla ezt az értéket meg sem közelíti.

Na de most nem az acélról, a betonról és nem is a tégláról szeretnék cikket közölni.

Kreuzberg nevű városrészben Németország legmagasabb faszerkezetes épületét fogják felépíteni.

Az épületet európai léptékkel toronyháznak is nevezhetjük, mert 98 méteres magasságú lesz! Az épület egyébiránt 29 emeletes lesz!

A norvég Mad Arkitekter iroda tervezte a fa toronyházat által tervezett 29 emeletes épület teherhordó szerkezete jelentős részben fából készül majd. Természetesen az alapozás betonból lesz itt is, a liftházzal és lépcsőházzal együtt.

A fa toronyház CLT faszerkezetből készül majd és sokkal környezetbarátabb megoldás, mint több ezer köbméter betonból elkészíteni az épületet, arról nem beszélve, hogy a könnyűszerkezetes CLT falpanelekbe modern hőszigetelő anyag kerül, mely bőven túlteljesíti a jelenleg érvényben lévő német előírásokat.

Mi az a CLT?
A CLT egy rövidítés, mely így néz ki a maga valóságában: cross laminated timber, magyarul kereszt írányban ragasztott faanyag. A CLT panelek nagy táblákban préselt és ragasztott anyagok, amelyeket CNC (számítógép vezérelt marógép) gépekkel tized milliméter pontosan vágnak, marnak ki. Falat, födémet, burkolatokat is lehet belőle készíteni. 5x könnyebb a betonnál, de statikai paraméterei kiemelkedőek.

CLT lap

Az épületet WoHo néven hívják, mely a Wohnhochaus, azaz sokemeletes épület név rövidített szlengje.

Az épület összesen 18 ezer négyzetméternyi hasznos alapterülettel rendelkezik majd és 25%-a lesz kereskedelmi egység, 60% pedig lakórész, a maradék részek zöldkertek, közösségi részek lesznek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A német kormány már megvalósítja azt, melyről itthon csak 10 éve beszélünk, mely szerint bérlakásokra van szükség! Ebben a Woho torony faházban a lakások egyharmada bérlakás lesz, a másik egyharmad szövetkezeti tulajdonba kerül és a maradék egyharmad lesz magántulajdon.

Idős embereknek és a családok számára is kialakítanak benne lakóegységeket, tehát több generáció számára készül a német toronyfaház a WOHO.

Florian Schmidt, Kreuzberg városrész lakásügyi biztosa azt mondta, hogy az épülettel társadalmi és ökológiai paradigmaváltást is szeretnének elérni, amivel más embereknek példát akarnak állítani, hiszen ez egy igazi zöld épület lesz, nem csak a fa miatt, hanem az építészeti megoldások is bővelkedni fog a természetes növények beépítésével.

Az épületet 90 millió euróból szeretnék felépíteni.

Sok sikert kívánunk az építéshez és ha elkészül beszámolunk majd róla az oldalunkon.

forrásKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb