Modern és luxus házak

Helyi kőből épült falak választják el a luxus rezidencia La Manche-csatornára néző teraszait

A londoni Morrow + Lorraine stúdió öt tengerparti luxus nyaralót épített az angliai Dorset városában, mely kőfalai a közeli sziklafal szabálytalan felületét imitálják.

A Clifftops öt luxus apartmanból áll, amelyeket Morrow + Lorraine tervezett a Pennsylvania kastély birtokán lévő telekre, Portland-szigeten. A Jurassic Coast az UNESCO által védett hely, ahol a parti erózió sziklaalakzatokat tárt fel a triász, a jura és a kréta korszakból. A Cliffftops két fontos történelmi hely között helyezkedik el; a romos Rufus-kastély és a gótikus Pennsylvania-kastély között. A luxus rezidencia rövid távú szálláskét funkcionál nagyszabású partik számára, akik privát rendezvényekre foglalják le a birtokot.

Az épület kialakításának egyik legfontosabb követelménye az volt, hogy az feltűnés nélkül beilleszkedjen történelmi környezetbe, és kiegészítse a parti táj egyedi jellegét. A szerkezet részben be vannak ágyazva a lejtős terepbe, ezzel is csökkentve láthatóságukat. A szikla tetején nagy geotechnikai munkálatokra volt szükség a megfelelő alapok biztosításához. Az épület közvetlenül egy történelmi földcsuszamlás helye felett helyezkedik el, ahol támpillérként nagy sziklákat alkalmaztak a további földmozgások megakadályozására. Nyolc földhorgony köti a telket az alatta lévő szilárd alapkőzethez, és 64 forgófuratos cölöp támogatja az alapok rögzítését.

A helyi kő alkalmazása az épület külsejének burkolatához hangsúlyozza a projekt kapcsolatát a környezetével. A fehér-szürke mészkövet a szigeten fejtik ki, és a múltban nagyobb középületekhez használták, beleértve a Szent Pál-székesegyházat és a Buckingham-palotát. Az épület tenger felőli oldalán durván hasított kőtömbök alkotnak elválasztó falakat a lakosztályok között.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az épület tetejének és homlokzatainak másik fő anyaga a kezeletlen réz, amely idővel patinát türkiz fejleszt, mely még szorosabb kapcsolatot teremt a természetes környezettel és a Coe Design Landscape Architecture által kialakított tájrendezéssel.

A kastély területéről egy lépcső vezet le egy ösvényhez, amely hozzáférést biztosít a szálláshoz. A helyiség bejáratától egy rámpa vezet a tetőteraszra, amely négy rezidencián nyúlik át. A külső falak durva textúrája a belső terekben is megjelenik, ahol a durva követ egyenletesebb tömbökkel helyettesítették. A belső falak jellegzetes felületi textúrája felfedi összetételüket, beleértve a megkövesedett tengeri élőlények nyomait. Az anyagpaletta többi részét úgy választották meg, hogy kiegészítse a főszerepben álló követ. Minden szállás teljes magasságú tolóajtóval rendelkezik, amelyek összekapcsolják a társalgókat a La Manche-csatornára néző saját teraszokkal.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb