Home / befektetés / 3D családi ház nyomtató robot kifejlesztéséhez befektető partnereket keresünk

3D családi ház nyomtató robot kifejlesztéséhez befektető partnereket keresünk

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Az építőipari kivitelezésekre egyre nagyobb az igény, a fizikai állomány egyre kevesebb, ezért hatalmas technológiai robbanás előtt áll az építőipar, melyet a könnyűszerkezetes favázas, vagy acélvázas és a hagyományos ház építési technológiák már nem fognak tudni kiszolgálni.

Egyetlen egy megoldás van ez pedig a robotizáció, azaz a 3D családi ház nyomtatás fejlesztése.

Napjainkban több cég rendelkezik családi ház nyomtatási alapanyaggal, de jellemzően drága megoldások, melyek a 3D családi ház nyomtatást a hagyományos házépítésnél drágább beruházássá tehetik. A 3D nyomtatott családi házak bekerülési költségük tekintetében hasonlónak, vagy olcsóbbnak kell lenniük a jelen piacon már megtalálható technológiákkal szemben. Hiába a jó alapanyag, ha a kifejlesztett 3D családi ház nyomtatáshoz használható robotok mindegyike valamilyen hátránnyal rendelkezik. Általában a 3D családi ház nyomtatók mozgatásához daru kell és nagy teherautó, vannak már önjáró ház nyomtatók is, de az alapanyag beemeléséhez a silóba még mindig kell egy daru. Vannak olyan nyomtatók, melyek már piacképesek, de födémet nem lehet velük készíteni és így csak 3-4 napot lehet nyerni egy kivitelezésen az alkalmazásukkal. Cégünk jelen van a piacon a 3D családi ház nyomtatás terén, de szükség van további fejlesztésekre, a fejlesztésekhez szakemberekre és anyagi forrásokra van szükség.
3D családi ház nyomtatás Magyarországon elsőként

Amennyiben szeretne részt venni befektetőként, vagy fejlesztőként a jövő építési technológiájában, kérjük hívja a 06-70/635 55 97-es számot, vagy írjon e-mailt a 3d@kp.hu mail címre.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.