Home / 5% ÁFA / 27%-ról 5%-ra csökkenti a kormány az új építésű lakások és házak ÁFA összegét

27%-ról 5%-ra csökkenti a kormány az új építésű lakások és házak ÁFA összegét

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A Fideszes propaganda része lett az új építésű lakások és családi házak 5%-os ÁFA összegre való csökkentése, mely leváltja a jelenlegi, a világon legmagasabb 27%-os ÁFA besorolást.

Ezt az 5%-os építőipari ÁFA összeget már több éve halljuk a FIDESZ háza tájáról, de most kormánypropaganda részeként, mint az építőipar megmentőjét húzták elő a kalapból és dobták oda a népnek.
Ez az ÁFA csökkentés valóban megoldást jelentene a magyar állampolgároknak, hogy új lakásokat és családi házakat építtessenek?

  • Egyik nagy probléma ezzel az, hogy az ÁFA 5%-ra való csökkentésének lebegtetése hosszú távon azt eredményezte, hogy még az sem vágott bele az új lakás projektbe akinek a zsebében lapult a pénz, mert kivárt a 27%-os ÁFA 5-ra való csökkentésére. Tehát évek óta a gyengébbnél is gyengébb az építőipari teljesítmény, melyet a politikai és gazdasági helyzet is indokol, de az ÁFA lebegtetés önállóan is kivárásra szólítja fel az építtető családokat, akik elodázzák a beruházásokat. Ezzel a kormány az utolsó kormányzati ciklusában óriási népszerűségre tehet szert.
  • A másik nagy probléma a 27%-ról 5%-ra csökkenő ÁFA összegével, hogy nincs az építőiparban Magyarországon szakképzett munkaerő, aki a megnövekedett családi ház építéseket és lakás építéseket meg tudja majd valósítani korrekt minőségben. Tehát előre borítékolható a jövőben csökkenő ÁFA miatt épülő házak egy nagy részénél a silányabb minőség, a szakmunkások hatalmas hiánya miatt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a napjainkban épülő lakások és házak felépítéséhez is nagyon nehéz megfelelő képesítéssel, tudással rendelkező szakembereket alkalmazni. Felmérhetetlen kárt okozott a szakmunkásképzés lerombolása Magyarországon, mely legjobban az építőipart sújtotta. A szakmunkáshiány problémáját csak fokozta, hogy a részben szándékosan leépített, -tönkretett lakásépítéssel foglalkozó magyar építőipari piac szakembereinek nagy része külföldi munkavégzésre távozott az országból. A szakmunkáshiányt a szakmunkásképzés mellett az is növelte, hogy a nyugati országokban a magyar építőipari szakmunkás béreknél akár négyszeres-ötszörös fizetésekkel csábítják a magyar dolgozó szakembereinket és aki tehette az le is lépett itthonról egy jobb élet reményében.

—— Pár héttel ezelőtt írtunk egy cikket, hogy ha nem változik a lakásépítések száma, akkor 4-500 év alatt újul majd meg egy-egy lakás a piacon. Érdemes elolvasni…. KATTINTSON!———
5%-ÁFAAz elmúlt időszakban több család mondta, hogy kivár, mert a kormány csökkenti az ÁFA összegét 5%-ra. Mivel nem hangzott el most Orbán Viktor és a Fidesz politikusainak a szájából konkrét céldátum a kaotikus építőipari kivárás még kézzelfoghatóbb lesz, mert már nem csak valaki mondta valahol, hanem az Orbán Viktor szájából konkrétan is elhangzott. Ma reggelre a postaládánkban több olyan levél landolt, hogy akkor mondjuk meg, hogy mikor lesz ÁFA csökkentés, de több olyan levél is volt, hogy velünk szeretnének házat építeni, de ugye mi is csökkentjük az ÁFA összegét 5%-ra, tehát akkor egy már kiadott árajánlatunk mennyivel lesz olcsóbb? Nem tudhatjuk előre, hogy a gyártó és építőipari kereskedelemmel foglalkozó cégek a termékek nettó árát meg fogják-e emelni a közeljövőben, de szinte biztosak lehetünk abban, hogy ha egyszer lesz is ÁFA csökkentés 27%-ról 5%-ra, akkor a bruttó árak ezt a csökkenést nem fogják egy az egyben lekövetni.
Addig is mindenkit arra buzdítunk, hogy ha tervben van az új családi ház építés, akkor indítsák el a telekvásárlást és az építész tervezést, mert ezzel időt fognak nyerni és a telek ára borítékolhatóan drágulni fog, ha egy  építőipari bumm lesz mégis ha a kormány valóban ÁFÁ-t csökkent.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Persze a megvalósítás tekintetében még azért igen sok akadálya van az ÁFA csökkentésnek, például ki kellene találni, hogy egy megvásárolt építőanyag mitől lesz új építéshez felhasznált és mitől lesz használt lakásba beépített anyag. Ugye-ugye ez még azért elég sok kérdést felvet magában, lehet, hogy ez olyan lesz, mint korábban a gázolaj szőkítési ügyek, ott volt traktorba és autóba való gázolaj és ez az évszázad legnagyobb magyar bűneseteit hordozta magával. De persze az is elképzelhető, hogy az építőanyagok ÁFA összege továbbra is marad 27%, viszont ha eladja egy új ház építéséhez az építőipari kivitelező, akkor majd ő csak 5%-ot fog felszámolni ÁFÁ-ra. A kérdés az, hogy van-e olyan tőkeerős az építőipari cégek nagy része, hogy majd ő kivárja, ameddig a NAV vagy visszaadja a különbözetet, vagy éppen nem, mert úgy gondolja, hogy nem jogos a visszaigénylés.

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

12 nap alatt kiemelten energiatakarékos családi házak építése (hőszigetelt falak gipszrost lap burkolással, födémmel, tetővel és nyílászárókkal)

Könnyűszerkezetes szerkezetkész favázas, kiemelten energiatakarékos családi ház építés mindössze 12-15 nap alatt most még 5% …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..