Home / 5% ÁFA / 20 millió forintot fizet a kormány azoknak, akik most építkeznek és 3 gyereket válallnak, melynek felét vissza sem kell fizetni

20 millió forintot fizet a kormány azoknak, akik most építkeznek és 3 gyereket válallnak, melynek felét vissza sem kell fizetni

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A FIDESZ valami hatalmas nagy hajszába kezdett az új otthonteremtők kegyeiért. Tegnap elfogadta a kormány a 27%-ról 5%-ra csökkentett új lakásokat és újonnan épülő családi házakat érintő kedvezményes ÁFA összeget. Ma már egy újabb hatalmas kedvezményt jelentettek be.

Új Szocpolt vezetnek be, melynek ma már CSOK a neve. A családi otthonteremtési kedvezmény az új építésű lakásoknál két gyermek esetén 2,6 millióra emelkedik, három gyermek vállalásánál pedig új program jön, mely hihetetlen magas összeget ad a családoknak. Számszerűsítve ez 10 millió forintot jelent, melyet vissza sem kell fizetni. Ehhez az összeghez a magyar kormány 10 millió hitelt tesz hozzá, 25 éves futamidővel, garantáltan maximum 3%-os kamattal.

20-milliós-támogatás-a-családoknakA három gyermeknek 10 éven belül kell megszületnie.

Itt jön az igazi érdekesség!
Azok a gyermeket vállalók, akik korábban felvettek már SZOCPOLT, azok is igényelhetik a tízmilliót három gyermek vállalásánál; az ő esetükben a tízmillióból levonják a már korábban felvett összeget.

A kormány még nem tudja, hogy milyen lesz a szankció arra az esetre, ha a gyermeket nem teljesítik a családok, azt még később fogják kidolgozni.

Az új lakások vásárlásánál eltörölték a családi otthonteremtési kedvezmény feltételei között szereplő négyzetméterár korlátokat. Az igénylés felső életkori határa továbbra is 40 év lesz.

A bürokráciát is szeretnék csökkenteni, ezért sok minden olcsóbb és gyorsabb lesz. 

Az is elhangzott Lázár Jánostól ma, hogy az otthonteremtéssel kapcsolatosan épülő új lakásoknál nem kell építési engedélyt sem kérni, csak bejelentési kötelezettség lesz, mert a bürokráciát csökkenteni szeretnék.
Tehát a tervek szerint megszűnik az építési engedélyezési eljárás a legfeljebb 300 négyzetméter hasznos alapterületű új lakóépületekre, ezt egy egyszerű bejelentés váltja és a bejelentést követő 15. napon lehet is a kivitelezést végezni.
Szerkesztő véleménye: Erre az utolsó mondatra azért senki ne kössön fogadást. Az elmúlt éveket ismerve egy-egy ilyen változtatás még nagyobb határidő torlódást okozott.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.
  • Megszűnik a lakásépítés illetéke és igazgatási szolgáltatási díja új lakás építésre.
  • Egyszerűsödik és gyorsul a közműellátás eljárása. A közműellátással kapcsolatos szolgáltatói nyilatkozatok kiadására határidőt állapít meg a törvény, ha nem érkezik válasz, a szolgáltató hozzájárulását megadottnak kell tekinteni.
  • Ingyenes lesz az építés befejezésére kiadott igazolás, ha a bejelentést követő három éven belül elkészült. Annak érdekében, hogy az építkezések ne maradjanak befejezetlenül, illetve ne húzódjanak el, az építkezés időtartamától függő díjazást vezetnek be, és bontási kötelezettség lesz, ha a bejelentéstől számított 10 éven belül az épület nem épül fel.
  • Megszűnik a településképi véleményezési és bejelentési eljárás.

A javaslat az áfacsökkentés mellett jó pár lényeges bürokráciacsökkentéssel könnyít az építőiparon:

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

15 millióra emelik a maximális CSOK kölcsönt és már 2 gyermek esetében 10 millió forint az igényelhető összeg

A kormány pár napja kivezette a lakáskasszát a piacról és egy héten belül meg is …

One comment

  1. Mert egy gyerek az nem gyerek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..