Home / Jogszabályok / CSOK2016 / Önerő nélkül nem adják a CSOK 10 milliós hitelét. Plusz rengeteg hasznos CSOK infó!

Önerő nélkül nem adják a CSOK 10 milliós hitelét. Plusz rengeteg hasznos CSOK infó!

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A 2015-ös év utolsó hónapjában a kormány bedobta CSOK 2016-ot a nagyérdeműnek, ami azóta már sokkal kisebb mértékben, de mégis foglalkoztatja az embereket.

A CSOK 2016, 10 milliós támogatás és a CSOK 2016, 10 millió forintos kedvező kamatozású hitel hírét kihűlni sem hagyja a kormány, hiszen a saját berkeken belül került TV2 reklámblokkjaiban folyamatos propaganda van arról, hogy milyen jó ez a CSOK 2016, de főként arról, hogy Magyarország kormánya milyen jó!

Rengeteg víz folyt le a Dunán a lakástámogatási rendszer bejelentés óta és tapasztalatból elmondhatjuk, hogy rengeteg félreértés, félreértelmezés, tájékozatlanság van a bankok és az ügyfelek körében.

Több ügyfelünket komoly kár ért a CSOK-kal kapcsolatban a kormányzati tájékoztatás hiánya, félreértelmezhetősége és a bankok tájékozatlansága miatt.
Volt olyan házaspár megrendelőnk, aki két gyermekkel az idei évre tervezték a harmadik gyermek születését, ennek ellenére a bank közölte velük, hogy csak akkor lesznek jogosultak a CSOK-ra, ha eladják a meglévő lakásukat. Ez így is történt, azonnal áron alul megszabadultak a frissen felújított lakásuktól, mire ez megtörtént kiderült, hogy nem kellett volna eladni a lakást, mert a kormány közben módosította a szabályokat.
Van olyan kedves ügyfelünk is, akik két lakást hoztak a közös házasságba. Az egyiket eladták, majd a másikat felújították a kapott összegből. Most, hogy itt a CSOK, úgy döntöttek, hogy két kisgyermekkel és egy harmadik vállalásával felveszik a támogatott hitelt és a 10 milliós CSOK-ot. A banktól kapott tájékoztatás alapján kiderült, hogy az egyik lakás eladásából származó bevételt az új építendő házba kellett volna törleszteniük, így nem lesznek alkalmasak a teljes CSOK összegére, mert levonják azt amit a másik lakás felújítására fizettek. Közben elkezdtük a családi ház terveit módosítani, plusz egy szobával megnövelve azt, hiszen akkor nő a ház fedezeti értéke is, így a család majd igénybe tudja venni a CSOK teljes összegét. Időközben változott a szabály és kiderült, hogy a korábbi eladás bevételét nem kötelező az új lakásba forgatni.
Több családi ház építésünk két hónapja teljesen le lett állítva, mert a CSOK miatt nem haladhatunk tovább egy bizonyos készültségnél, mert akkor kétséges, hogy az állam adja-e a támogatást.

Tehát egyelőre a kivitelezői oldalról azt látjuk, hogy több ezer új érdeklődőt és kérdéseket hozott a CSOK az ügyfélszolgálatunk és más cégek számára, mely cca. 8-10- szeres érdeklődés a korábbi évek statisztikáihoz viszonyítva, de a realitás talaján maradva jó esetben is csak 2-3- szor annyi lesz a megrendelés állomány, mint a korábbi időszakokban. Ebből is látszik, hogy a CSOK 10 milliós támogatás és a CSOK 10 milliós kedvező kamatozású hitel valóban egy nagyon kis kört érint, viszont sokkal nagyobbat durran és füstöl a hír, mint az igazi piaci jelentősége. A TV2 híradásait nézve valóban jogosan azt gondolják a családok, hogy ez a legnagyobb buli és most akkor új lakás vásárlásba, vagy új családi ház építésbe kezdenek.

Egy kijózanító adat: Az OTP-nél egyelőre ötvenen igényelték a háromgyermekeseknek szóló tízmillió forintos állami támogatást, ezenkívül harmincan a tízmillió forintos fix kamatozású hitelt is, és negyvenen az ÁFA visszatérítést. CSOK 2016 családi ház építés

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Pár új dolog a legújabb CSOK változások tükrében a teljesség igénye nélkül: 

  • Nem lehet az 5 milliós támogatást visszatéríttetni csak a 2015. január 1. után kiállított számlák esetében. Ez is az új CSOK, legújabb változása! Ha valakinek régebben épül a háza, az elesik a támogatástól. A nagyon várt ötmillió forintos visszaigénylés az összes olyan időszakra, ami 2015. január egy előtt teljesült nem visszatéríttethető.
  • Az új CSOK szabály szerint legalább bruttó 23,5 millióról kell számlát bemutatnunk, hogy a maximális, 5 milliós támogatást visszatérítse az államkincstár.
  • A jövőben összkomfortosnak tekintik majd a kedvezmény igénybevételénél, ha nincs ugyan vízvezeték, de iható víz van, illetve nem lesz kötelező elvárás a szennyvízvezeték sem.
  • Zárt kertekben és külterületen történő építkezéseken is igénybe vehető a CSOK, persze kérdés, hogy az építési szabályzat szerint a legtöbb esetben ezeken a helyeken nem is lehet építkezni.

A CSOK-hoz kapcsolódó kedvezményes hitelt piaci alapon bírálják el a bankok, így önerő nélkül a legtöbb esetben nem vehető fel a CSOK kölcsön, ezenkívül meg kell felelni számos más követelménynek!

A legalább három gyermeket vállalók által igényelhető legfeljebb 10 millió forint kedvezményes hitelnek csak a kamata kedvezőbb a megszokottnál. Tehát ez nem jár mindenkinek akinek van 3 gyermeke, vagy 3 gyermeket vállal!

Először is, ha a plusz 10 milliós kedvező kamatozású hitelt szeretnénk felvenni, akkor ugyanarra készülhetünk, mint ha egyéb hitelt szeretnénk igényelni. Tehát a hitelbírálati szempontoknak meg kell felelnünk és rendelkezni kell a szükséges önerővel.

Meg kell felelni a jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutatónak is (JTM). Ez a hitelfelvevő családok igazolható, legális nettó jövedelmének arányában határozza meg a vállalható összes törlesztőrészletet. A szabályozás értelmében négyszázezer forint alatti havi jövedelemnél, a jövedelem legfeljebb 50%-át fordíthatjuk a lakás törlesztésére, míg 400 ezer forint felett ez az összeg a jövedelem 60%-a.

A “JTM” mellett van egy másik mutató is, melynek kötelező lesz megfelelnünk, ez pedig a “HFM”, azaz a hitelfedezeti mutató.

A “HFM”, a hitelhez nyújtott fedezet értékének arányában határozza meg a maximálisan felvehető hitel összegét. A forinthiteleknél 80%-ig nyújtható hitel a bevont fedezet értékéhez képest. Persze ennél a bankok akár szigorúbbak is lehetnek és tapasztalatból el kell mondani, hogy szigorúbbak is!

Ha a fenti feltételeknek megfelel a család, akkor még kitétel az is, hogy a hitelfelvevők, kezesek ne szerepeljenek a KHR-listán, korábbi nevén BAR listán és minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkezni a jelenlegi munkahelyen.

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

15 millióra emelik a maximális CSOK kölcsönt és már 2 gyermek esetében 10 millió forint az igényelhető összeg

A kormány pár napja kivezette a lakáskasszát a piacról és egy héten belül meg is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..