Modern és luxus házak

Zöld tető és természetes fa burkolat olvasztja be az Atelier Villát a Costa Rica-i dzsungelbe

A cseh Formafatal építészeti stúdió sötét fa, perforált alumínium panelek és zöld tető alkalmazásával alakította ki ezt az alacsony fekvésű nyaralóházat Costa Rica-ban.

Az Atelier Villa a Playa Hermosa városában található, az Art Villas üdülőhely része. A hatalmas birtok bérelhető apartmanokból és egy multifunkcionális pavilonból áll.

A Formafatal, Damamar Štěpánová vezetésével és más építészekkel együttműködve készítették el a többi üdülőhely épületét. Ezután került sor az Atelier Villa tervezéséhez, amelyet a projekt befektetőjének magánlakásává alakítottak.

A 26 méter hosszú vízszintes térfogatot a számos növénnyel borított zöldtető összevonja annak környezetével. A ház külső részén lévő nagyméretű, mozgatható alumínium és fa falpanelek nyitják meg a természetet a ház belső terei felé.

“Az első és legfontosabb prioritás nem csupán a belső és a külső határok eltörlése, hanem az építési egyszerűség és a tiszta vonalak kiemelése volt.” – mondta a stúdió. “A belső és a külső világ közötti határok eltűntek, és az egész tér egy fedett terasznak tűnik” – tette hozzá.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A villa egyik hossza perforált alumínium panelekkel van borítva, amelyek olyan színű bevonattal vannak ellátva, hogy megjelenésük a corten acélhoz hasonló, “rozsdás” legyen. A perforált deszkák hő- és rozsdaállóak. A fémlemezek mindegyikének eltérő perforációja van, mely tompított fényhatást eredményez a belső terekben.

A másik oldalt szenes hatású falemezek borítják, amelyek fekete színüket a Shou Sugi Ban néven ismert ősi japán technika segítségével kapták. Teljesen ablaktól mentes a magánélet teljes fenntartása céljából, az autóút és a szomszédos villák miatt. A falhoz rögzített létra hozzáférést biztosít a tetőtéri kerthez.

Belül a könnyű válaszfalak képeznek magánterületeket. A cseh Můj Originál művész dekoratív dzsungeljeleneteket festett akvarellel a tolóhelyiség elválasztójára. A konyhában és a fürdőszobában a Nicaragua színes mintás cementlapjai adnak kontrasztot a beton padlóinak. Brazil IPE falemezek borítják a mennyezetet a lakóterek fölött. Az étkező berendezésén kívül a Formafatal tervezte a rezidencia összes bútorát.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close