„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Zöld tető és természetes fa burkolat olvasztja be az Atelier Villát a Costa Rica-i dzsungelbe

A cseh Formafatal építészeti stúdió sötét fa, perforált alumínium panelek és zöld tető alkalmazásával alakította ki ezt az alacsony fekvésű nyaralóházat Costa Rica-ban.

Az Atelier Villa a Playa Hermosa városában található, az Art Villas üdülőhely része. A hatalmas birtok bérelhető apartmanokból és egy multifunkcionális pavilonból áll.

A Formafatal, Damamar Štěpánová vezetésével és más építészekkel együttműködve készítették el a többi üdülőhely épületét. Ezután került sor az Atelier Villa tervezéséhez, amelyet a projekt befektetőjének magánlakásává alakítottak.

A 26 méter hosszú vízszintes térfogatot a számos növénnyel borított zöldtető összevonja annak környezetével. A ház külső részén lévő nagyméretű, mozgatható alumínium és fa falpanelek nyitják meg a természetet a ház belső terei felé.

“Az első és legfontosabb prioritás nem csupán a belső és a külső határok eltörlése, hanem az építési egyszerűség és a tiszta vonalak kiemelése volt.” – mondta a stúdió. “A belső és a külső világ közötti határok eltűntek, és az egész tér egy fedett terasznak tűnik” – tette hozzá.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A villa egyik hossza perforált alumínium panelekkel van borítva, amelyek olyan színű bevonattal vannak ellátva, hogy megjelenésük a corten acélhoz hasonló, “rozsdás” legyen. A perforált deszkák hő- és rozsdaállóak. A fémlemezek mindegyikének eltérő perforációja van, mely tompított fényhatást eredményez a belső terekben.

A másik oldalt szenes hatású falemezek borítják, amelyek fekete színüket a Shou Sugi Ban néven ismert ősi japán technika segítségével kapták. Teljesen ablaktól mentes a magánélet teljes fenntartása céljából, az autóút és a szomszédos villák miatt. A falhoz rögzített létra hozzáférést biztosít a tetőtéri kerthez.

Belül a könnyű válaszfalak képeznek magánterületeket. A cseh Můj Originál művész dekoratív dzsungeljeleneteket festett akvarellel a tolóhelyiség elválasztójára. A konyhában és a fürdőszobában a Nicaragua színes mintás cementlapjai adnak kontrasztot a beton padlóinak. Brazil IPE falemezek borítják a mennyezetet a lakóterek fölött. Az étkező berendezésén kívül a Formafatal tervezte a rezidencia összes bútorát.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb