„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Wood Marsh íves betonfalakkal körülhatárolt háza Melbourne-ben

Az ausztrál Wood Marsh építészeti stúdió a Towers Road House projektjét úgy tervezte, mint egy “szobrot, amelyben élni lehet”. A művészi épület magas betonfalai egy korong alakú horganyzott lemezzel fedett tető alatt kanyarognak. A melbourne külvárosában található ház tartalmaz egy művészeti gyűjteményt/galériát és egy süllyesztett beszélgetési társalgóval ellátott nappalit.

A Wood Marsh egy ausztrál építészeti vállalat, amelyet Roger Wood és Randal Marsh 1983-ban alapított, és Melbourne-i székhellyel rendelkezik.

Wood Marsh a Christo és Jeanne-Claude 1976. évi “Running Fence” művészeti installációból merített inspirációt, amelyben több, mint 24 mérföldes hullámzó szövet lett kifeszítve az oszlopok között. A ház tetejét egy szokatlan horganyzott, korong alakú tetőszerkezet borítja, mely a beton ívek között helyezkedik el.

Christo & Jeanne-Claude- Running Fence (1976)

“Mint egy függöny, a betonfal hullámzó ívek sorozatát reprezentálja” – mondta Wood Marsh

Az ingatlan hátulján két ívelt ablak néz a parkosított kertre, egy 150 éves platánfával és egy ovális alakú úszómedencével. A horganyzott tető néhol túlnyúlik a falakon, ezzel kellemes árnyékot képezve. A szabálytalan alaprajz által alkotott többi réseket “zseb” alakú kertek foglalják el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bejárati ajtóhoz, mely egy ív közepén fekszik, egy kanyargós út vezet a betonfalak között. A nyitott terű nappaliban egy beépített, süllyesztett társalgó található. A görbe betonfalak mentén dupla, fekete fém lépcsők vezetnek az első emeletre. Belsőépítészetileg a paletta kifejezetten sötét, azonban a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a ház úszik a természetes fényben.

A legfelső emeletet négy hálószoba és fürdőszoba foglalja el, egy nagy átjárható gardróbbal a szülő szárnyban lévő mester lakosztályhoz, és egy játszószobával a szemben lévő gyermekszárnyhoz. A földszinten az egyik szárnyat egy művészeti galéria alkotja, a másikban egy nagy konyha és étkezőhelyiség található. Az alagsorban egy másik művészeti galéria, borospince és mélygarázs található.

A Towers House Road projekt, Daniel Besen ausztrál milliárdos és felesége, Danielle számára épült. A pár végül soha nem költözött be, és válásuk után 2016-ban, 26 millió dollárért adták el azt, ezzel rekordot döntve, Victoria állam legdrágább ház-eladásával.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb