„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

TAOA: átlátszó ház Pekingben

Az üvegfalak és a perforált fémlemezek elhomályosítják a beltér és a kültér közötti határokat a TAOA építészeti stúdió által tervezett pekingi otthonban.

A Landscape House egy háromszintes családi ház, mely a szomszédos parkra és a tóra néz. A TAOA, Tao Lei építész vezetésével tervezte az épületet, melynek célja a kilátás teljes mértékben való kihasználása volt. Masszív falak helyett, annak homlokzata elsősorban átlátszó felületekből áll. A fehérre festett, perforált acélpanelek szintén biztosítják a kilátást, a privát szférák megőrzése mellett.

A szobák egy belső udvar körül vannak elrendezve, mely több lehetőséget teremt a kilátásra. “Az építészet célja a beltéri élet és a szabad összekapcsolása volt, hogy a tulajdonosok maximálisan kiélvezhessék a gyönyörű környezetet” – mondta a stúdió.

A Landscape House kiindulópontja a telken már meglévő ház volt, melynek a cég megtartotta néhány strukturális elemét. Az új épület két emeletből és egy alagsorból áll, két különálló udvar körül. Az egyik udvar földszinten, míg a másik az alagsor szintjén található.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lakóterek nagy része a földszinten helyezkedik el, így könnyen elérhető a terasz, míg az alagsorban a kevésbé kommunális helyiségek helyezkednek el, mint a mosókonyha és a játszószoba. A legfelső emeleten három hálószoba található, és a földszinten egy vendég melléképület is található, a nagyszülők számára.

A perforált acélfelületek mind a belső, mind a külső felületeken megtalálhatók, segítve az egységes kép fenntartását. Pontszerű perforációjuk szokatlan tükröződéseket hoz létre az üvegezett falakon. Ezek az anyagok hidegnek tűnhetnek, de a fapadló és a meleg tónusú bútorok hozzájárulnak a otthoniasság érzéséhez.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb