„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Zöld szálcement burkolattal olvad be fás környezetébe el a Los Angeles-i ház

Fák közé beolvadó, zöld szálcement burkolat az egyik módosítás, melyet a Martin Fenlon Architecture helyi stúdió végrehajtott egy évszázados kaliforniai ház felújítási projektje során.

A projekt egy 1920-as évekbeli ház korszerűsítését és bővítését jelentette Los Angeles történelmi Highland Park negyedében. A tulajdonosok egy tervező és egy művész, három gyermekkel, akik közül az egyik nemrég ment el az egyetemre.

A Martin Fenlon Architecture helyi stúdió kulcsfontosságú szándéka az volt, hogy a házat vizuálisan és térben is átgondoltan integrálja a meglévő helyszínbe. A felújított ház összterülete 255 négyzetméter, a 91 négyzetméteres bővítése után. A földszinten a csapat egy L-alakú helyet adott a hátsó részhez, amely lehetővé tette egy új konyha, fürdőszoba és mosókonyha kialakítását, valamint a már meglévő étkező és családi szoba bővítését.

Az új térfogat a fő szint alá süllyesztve, egyenletes áramlást tesz lehetővé a közösségi terek és a hátsó udvar között. Korábban ezek a terek egy fél emelettel az udvar felett voltak. A földszinten a fent említett tereken kívül nappali, hálószoba és iroda található. Egy központi lépcső vezet a felső szintre, ahol két hálószoba és egy elsődleges lakosztály található. Ez utóbbi egy új, rúd alakú térfogatban található, amely kifelé nyúlik és kissé meghajlott.

A bővítések lehetővé tették egy hosszú terasz kialakítását a felső szinten. A projekt keretében egy különálló, 32 négyzetméteres garázst is lakóhellyé alakítottak át. A homlokzatokat szálcement burkolattal látták el. Az anyagot a tartóssága és a költséghatékonysága miatt választották. A táblaszélességeket és a fás zöld színezést a környező környezet inspirálta.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Számos biofil elemet beépítettek a projektbe. Az otthonon belül például olyan tapétákat, amelyek utánozzák a lombozatot és bőséges fát, például francia tölgyet és cédrust. Kívül árnyékot adó fák és buja növényzet került az előkertbe. A fenntartható jellemzők közé tartozik a bőséges napfény, valamint az eredeti otthon alapjának és keretének újrafelhasználása.

A csapat beépített egy okos esővíz-gyűjtő rendszert is, amelyben a tető lefolyását a bejárati ajtó melletti oculusba irányítják. A víz ezután lefolyik egy szűrőtelepre – „egy kötelező mérséklő intézkedést jellemzővé alakítva”.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb