„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Frank Lloyd Wright Wisconsin színháza ötéves restaurálás után újra megnyílik

Frank Lloyd Wright Hillside Theatre Wisconsinban újra megnyílt egy kiterjedt ötéves restaurálást követően, amely “jelentős szerkezeti és funkcionális kihívásokat” kezelt.

A Taliesinben található, Frank Lloyd Wright wisconsini birtokon, amelyet közel 50 éven át otthonának hívtak, a Hillside Theatre többfunkciós térként szolgált 1903-as kezdete óta, és formálisabb “játszóházként” 1932 óta.

A Taliesin’s Hillside Home School épületében, amely az ingatlan déli csücskén fekszik, a Hillside Színházat az iskola és a közönség is használta. Legutóbbi iterációja két vörös színházi ülőpadból áll, amelyeket kőlépcsőkön emelnek egymás felé, hogy szűk sarkot hozzon létre.

Középpontjukban a színpad áll, amelyet egy terebélyes, geometrikus függöny borít be, amelyet Wright tanítványai készítettek az építész számára 1957-ben. A Frank Lloyd Wright Alapítvány és a Taliesin Preservation által vezetett projekt 2019-ben indult a színház helyreállítására, miután a tér jelentős “kihívásokkal” szembesült szerkezetével és közműveivel kapcsolatban.

Az egyéb frissítések közé tartozott az elektromos és vízvezeték-rendszerek korszerűsítése, a tetőjavítás, a külső és belső burkolatok javítása, valamint további zöld helyiségek hozzáadása az épület alagsorához. Ezenkívül a csapat helyreállította a színház függönyét és a térben található két nagy ázsiai bodhiszattva szobrot.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A csapat szerint a szerkezeti javításokon túl a technológiai frissítések közé tartozik az élő közvetítési képességek hozzáadása. A projekt a National Park Service Save America’s Treasures programjától kapott támogatást; az Országos Művészeti Alap; a National Trust for Historic Preservation; az E. Rhodes és Leona B. Carpenter Alapítvány, valamint magánadományozók kezdeményezésében. 

A 800 hektáros Wisconsin délnyugati részén található Taliesin birtokon számos épület található, köztük Wright 37 000 négyzetméteres otthona és stúdiója, a Midway Barn, a Rómeó és Júlia szélmalom és a Hillside Home School. Wright élete során az ingatlan az építész otthonaként és stúdiójaként szolgált, míg a különböző épületeket egyéb programozási célokra, köztük családtagok lakására, építészeti oktatásra és nyilvános rendezvényekre szentelték. A Frank Lloyd Wright Alapítvány 1992-ig gondozta az ingatlant, amikor is megalakult a Taliesin Preservation non-profit szervezet, hogy felügyelje annak gondozását és megőrzését. Wright fiának, Lloyd Wrightnak a kápolnája szintén megőrzésen és helyreállításon megy keresztül, miután egy földcsuszamlás jelentős károkat okozott, míg a közelmúltban egy sor vakolat felfedte Wright több meg nem épített terveit.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb