„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Inuce a Julong-hegyi templomot többnek tervezte, mint “csupán” istentiszteleti hely

Az Inuce építészeti stúdió a kínai Quanzhou melletti Julong városában egy templomot hozott létre, amely egy sziklán nyugvó bibliai bárka formáját idézi. Az erdővel körülvett hegy lábánál található, kilátással a városra. A Julong hegyi templom egy bárka formájára és ábrázolására egyaránt utal.

“A bibliai archetípusok alapvetőek voltak tervezési folyamatunkban” – mondta az Inuce alapítója, Dirk U Moench. “A menedék és az új kezdetek erőteljes szimbólumaként az üdvösség ládája, amely biztonságosan landolt egy sziklaalapzaton, tervezésünk kristályosodási pontjává vált” – folytatta.

A lejtős helyen épült templom négy, gránitlapokkal burkolt terasszal lép fel a dombra, hogy beleolvadjon sziklás környezetébe. A templom főterme, amely 1000 hívőt tud fogadni, a hely tetején található, és úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mint egy absztrahált bárka a sziklaszerű teraszok tetején. Ovális formáját rovátkolt üvegerősítésű (GCR) panelek borítják, amelyek a kör alakú bejárati átriumot is körülveszik.

A telek elején az épületet megemelték, hogy hozzáférést biztosítsanak a bejárati átriumhoz, tetején pedig egy nyilvános kilátó található. A Julong hegyi templom az első állandó templom, amely a városban épült egy olyan gyülekezet számára, amely korábban egy bérelt üzletben működött. Annak érdekében, hogy a helyi közösség számára mérföldkőnek számító és elérhető teret hozzon létre, az Inuce egy kis könyvtárat, tanulószobákat és konferenciatermeket épített be alsóbb szintű termeibe.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb