„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MAD bambuszlevél alakú tetőket tervez az Anji Kulturális és Művészeti Központ számára

A pekingi székhelyű MAD Architects bambuszlevelekre hivatkozott a délkelet-kínai Zhejiang tartományban található hatalmas, hat helyszínes művészeti és kulturális központ projektjében.

Az Anji Kulturális és Művészeti Központot egy sor ívelt lombkoronatető határozza meg, amelyeket úgy terveztek, hogy úgy nézzenek ki, mint a szétszórt bambuszlevelek.

A befejezés után a fejlesztés összesen mintegy 149 000 négyzetméteres lesz, és egy színházat, konferenciaközpontot, szabadidőközpontot, sportközpont ifjúsági központot és művészeti oktatási központot foglal magában, amelyek mindegyike bambuszlevéltetők alatt kap helyet.

Míg az épület ívelt formái nagyrészt a levelek formájára utalnak, úgy tervezték, hogy visszhangozza a környező Anji teatermesztő dombok hullámzó terepét. A belső teret az egymást átfedő fémtetők alatt helyezik el, és egy központi folyosó köré szervezik, amely elválasztja a fő rendezvénytereket. A MAD Architects úgy tervezte a központot, hogy akadálymentes tárgyalótérként működjön, amely minden irányból bármikor megközelíthető.

Különféle udvarok és beltéri-kültéri terek helyezkednek el egy második héj alatt, amelyet körkörös nyílások tagolnak majd, és cserjés és zöldfelület borítja majd a környező táj kiterjesztését. A szaggatott zöldtető nyílásai a művészeti és kulturális központ belsejébe is fényt derítenek, a teljes egészében üveghomlokzat mellett, amely 17 méter magas lesz, és miután elkészül, Kína legmagasabb önhordó üvegfala lesz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Nagy Színház és Konferenciaközpont 2-3 szintes építményekből áll, míg a fennmaradó négy helyszín egyszintes lesz, egy részleges második emelettel. A színház 1300, a konferenciaközpont pedig 2000 férőhelyes lesz. A telephely nyugati oldalán egy szabadtéri helyszín kerül kialakításra, amely előadások, kiállítások és rendezvények lebonyolítására szolgálhat, ami a beltéri és a kültéri tér határainak további elmosását célozza.

Az építkezés várhatóan 2025-re fejeződik be.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb